Remonttimestari vinkkaa: Näin vältät turhaa energiahukkaa kodissasi

Rakennuksen eri osien ja ilmanvaihdon kautta haihtuu paljon energiaa, mutta ikkunat ja ovet pitävät lämpöä kaikkein huonoimmin. Ikkunoiden kautta häipyy kuusi kertaa enemmän energiaa kuin umpiseinien läpi.

On siis tärkeää tarkastaa ikkunoiden tiiveys ja tiivistää ne tarvittaessa uudestaan energiahukan minimoimiseksi. Jos ikkunan lähellä tuntuu vetoa, on lisätiivistys paikallaan. Myös ikkunalasien välitilan huurustuminen pakkasella kertoo lämpövuodosta. Lämpövuotojen paikallistamiseen voidaan käyttää myös lämpökameraa.

Energiatehokkaat ikkunat eristävät lämpöä, ovat ilmatiiviitä ja hyödyntävät auringon säteilyenergiaa. Ikkunoiden kautta voidaan saada myös auringon säteilyenergiasta passiivista lämmitystä. Tähän vaikuttaa tietenkin se, mihin ilmansuuntaan ikkunat osoittavat.

Ikkunoita uusittaessa on kannattavaa panostaa uusien ikkunoiden energiatehokkuuteen ja parhaaseen laatuun. Esimerkiksi vaihtamalla yksinkertaiset ikkunalasit kaksinkertaisiin talouden hiilidioksidipäästöt voivat vähentyä vuodessa jopa 350kg.

REMONTTIMESTARI MTV3 MAXilla perjantaisin. Lisää .

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja