Mainos

Rekkakuski Ylellä: Riskiohituksia päivittäin – monenko pitää kuolla ennen parannuksia?

Hallituksen lupaukset kohentaa tieverkostoa tullevat helpotuksena kokeneelle rekkakuskille, joka kertoi työnsä vaarallisuudesta Ylellä.

30 vuotta kemikaaliautoa ajanut Penna Tasala kertoo näkevänsä päivittäin riskiohituksia valtatie 4:llä Kemin ja Oulun välillä. Varsinaiset ohituspaikat tiellä ovat harvassa, ja kun niitä tule, riskejä otetaan lisää.

–  Välillä voi olla viisikin autoa rinnakkain. Kaksi rekkaa vastakkain ja vielä henkilöautot välissä, kyllä se on melkoista rallia, Tasala taustoittaa Ylelle Oulun ja Haukiputaan välisen nelikaistaisen tien arkea.

Tasala kertoo Ylelle, että rekkaa lähdetään ohittamaan, vaikka vastaan olisi jo tulossa autoa.

– On joutunut tekemään rajujakin jarrutuksia. Joskus tekee mieli kysyä kuljettajilta, että joulupukkiko toi kortin, Tasala toteaa Ylelle.

Kyseinen tieosuus on Ylen mukaan Pohjois-Suomen onnettomuusaltteimpia – vuodessa yli 20 onnettomuutta eli noin yksi jokaista tiekilometriä kohti.

– Monenko pitää kuolla, ennen kuin tien kunto paranee, Tasala äimistelee.

Keskustan kansanedustaja Markus Lohi kertoo Ylelle, että kyseisen tien parantaminen on yksi pohjoisen ykköshankkeista ja viestiä siitä on välitetty hallitusneuvotteluihin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.