Mainos

Reindeerspotting-huumedokumentin päähenkilö kuoli

Kohutun Reindeerspotting-dokumenttielokuvan päähenkilö Jani on kuollut, kertoo Lapin Kansa. Rovaniemeläisen kerrotaan kuolleen muutama päivä sitten.

Rovaniemeläisten huumeidenkäyttäjien arjesta kertoneen elokuvan tähti ei kuitenkaan kuollut huumeisiin, sanoo elokuvan toisena tuottajan toiminut Bronson Clubin johtaja Oskari Huttu lehdelle.

Myös MTV3 on saanut vahvistuksen Janin kuolemasta. Tuotantoyhtiön edustaja arvelee hänen menehtyneen ulkomailla, mutta kuolinsyy ei ole tiedossa.

Suomen katsotuin dokumentti

Reindeerspotting - Pako Joulumaasta on Suomen katsotuin dokumenttielokuva elokuvateattereissa.

Myös ensi-iltaviikonloppunaan huhtikuussa dokumentti löi katsojaennätyksiä. Katsojia oli lähes 6 000, mikä on kaikkien aikojen paras suomalaisen dokumentin avaustulos.

Elokuussa Reindeerspotting voitti Italian Locarnossa pidetyillä festivaaleilla Kriitikkojen viikon -pääpalkinnon.

Joonas Neuvonen kuvasi dokumenttia varten rovaniemeläisiä nuoria aikuisia, joiden elämään huumeet olivat kuuluneet viime vuosina.

Vuoden kestäneen seurannan päähenkilö on koko elämänsä Rovaniemellä asunut 19-vuotias Jani, joka oli viimeiset viisi vuotta käyttänyt huumeita.

K-18

Myös dokumentin ikäraja on herättänyt kohua. Valtion elokuvatarkastamo määräsi ikärajaksi 18 vuotta, mutta elokuvan tuotantoyhtiö olisi halunnut sen laskettavaksi 15 vuoteen.

Yhtiö vei kiistan Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka päätyi ratkaisussaan elokuvatarkastamon kannalle.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.