Rehtori kuvailee kännyköiden valtaa oppitunneilla: "Yritänkö opettaa jotakin vai jatkanko kiistelyä nuoren kanssa kännykästä?"

Rehtori kuvailee kännyköiden valtaa oppitunneilla: ”Yritänkö opettaa jotakin vai jatkanko kiistelyä nuoren kanssa kännykästä?” 1:35
Katso video: Tällaisia ongelmia kännykät aiheuttavat kouluissa.

Kännykät haittaavat nuorten koulunkäyntiä todella paljon, kertoo Huomenta Suomessa vieraillut espoolaisen Kaitaan koulun rehtori Ritva Mickelsson.

Vaikka koulut saavat jo nykyään kieltää kännyköiden häiritsevän käytön oppituntien aikana, rehtori Ritva Mickelsson kannattaa lakiin kirjattua kännykkäkieltoa kouluihin.

– Se on todella kinkkinen juttu, että opettaja saa ottaa haltuunsa sellaisen esineen, joka häiritsee opetusta tai on vaarallinen. Missä se raja sitten menee – se on aika harmaalla alueella, että kuinka paljon se häiritsee, Mickelsson selittää nykytilanteen ongelmallisuutta.

– Oppilaat eivät välttämättä halua sitä (kännykkää) antaa, ja sitten opettaja joutuu tekemään sen ratkaisun, että yritänkö opettaa jotakin vai jatkanko tätä kiistelyä nuoren kanssa kännykästä, Mickelsson jatkaa.

Paitsi oppitunteja, kännykät häiritsevät myös oppilaiden yöunia ja jaksamista.

– Jos roikkuu kännykällä omassa huoneessaan aamuyöhön asti, rytmi kääntyy eikä ehdi tunneille.

– Somessa tapahtuvaa kiusaamista taas tapahtuu koko ajan, jos kännykät ovat esillä, Mickelsson toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat