Reetta Hurske myönsi suoran totuuden – "Tässä alkaa olla tauon tarpeessa"

Reetta Hurske aitoi voittajaksi Ruotsi–Suomi-maaottelussa.

Suomen paras 100 metrin aitajuoksija Reetta Hurske pinkoi Ruotsi–Suomi-maaottelun lajivoittoon myöhään lauantai-iltana. Aika 13,04 syntyi koleassa säässä ja loppukauden laskukunnossa, mutta juoksu näytti helpolta.

Oliko se helppoa?

– Oli se aika helppoa. Olin hereillä lähdössä. Sää oli kolea ja tuuli pyöri, mutta lopulta oli metri myötätuulta, Hurske summasi tuntemuksiaan.

Saara Keskitalo (13,43) sinetöi Suomelle maukkaan kaksoisvoiton, mutta kolmanneksi kiilasi Ruotsin Hanna Palmqvist (13,75). Suomen Vilma Mäki (13,79) oli neljäs, joten pika-aiturit keräsivät Suomelle kelpo pistepotin.

Hallikilpailujen Euroopan mestari Hurske juoksi kesäkuussa 100 metrin aitojen Suomen ennätyksen 12,70, mutta elokuun MM-kilpailuissa Budapestissä ei tullut toivottuja aikoja. Välieräpaikka oli silti kelpo saavutus. Hän juoksi alkuerissä 12,92, mutta jäi välierissä aikaan 13,05.

Tukholmassa järjestettävään maaotteluun saapui melko väsynyt, mutta kilpailuun latautunut urheilija.

– Olen tehnyt MM-kilpailujen ja maaottelun välissä yhden treenin. Kyllä tässä alkaa olla tauon tarpeessa, kun (ulkoratojen) kausi on alkanut jo toukokuussa, Hurske myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat