Redrama on ollut raittiina vuoden päivät – käsitys vertaistukiryhmästä osoittautui aikoinaan täysin vääräksi

Korona vei rap-artisti Redraman talousvaikeuksiin – kertoo nyt kuluneesta vuodesta MTV:n haastattelussa 5:03
Redrama kertoi MTV Uutisten vuonna 2020 tekemässä haastattelussa koronan aiheuttamista talousvaikeuksistaan

Redrama on ollut vuoden ajan raitis.

Rap-artisti Redrama, oikealta nimeltään Lasse Mellberg kertoo Instagramissa saavuttaneensa tärkeän merkkipaalun: Hän on ollut vuoden ajan raitis.

Yksi vuosi raittiina. Kiitollinen, hän kirjoittaa jakamansa kuvan yhteydessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Mellberg on puhunut julkisuudessa avoimesti päihdeongelmastaan. Hän kertoi viime vuonna MeNaiset-lehdelle retkahtaneensa 12 raittiin vuoden jälkeen.

Viime vuonna Vain elämää -ohjelmaan osallistunut räppäri kertoi raitistumisestaan MTV Uutisille ohjelman lehdistötilaisuudessa syyskuussa 2022. Tuolloin hän kertoi yrittäneensä aikoinaan raitistua omin avuin jopa viiden vuoden ajan. Hänen kokemuksensa on, että yksin raitistuminen ei ole pelkästään hirveää, vaan ihan mahdotonta. Lopulta hän pääsi kertomansa mukaan vertaistukiryhmään.

Mellberg kertoi ajatelleensa aikaisemmin, että vertaistukiryhmät ovat "maailman masentavin juttu", joissa "istutaan ja valitetaan, ettei saada dokata". Kokemus oli kuitenkin hänen mukaansa täysin päinvastainen.

Mennessään ensimmäistä kertaa vertaistukiryhmän tapaamiseen Mellberg huomasi, että paikalle saapui hyvin erilaisia ihmisiä. Yksi kaarsi pihaan Audilla puku yllään, toinen oli asunnoton, kolmas istunut vankilassa. Ikäjakauma oli hänen mukaansa suuri.

– Kaikki voivat olla tosi erilaisia, mutta kaikilla on yksi yhteinen asia. Vertaistukiryhmästä olen saanut kaiken. Ihan kaiken, koko elämäni, hän kertoi syksyllä 2022.

Tuolloin räppäri muistutti myös, ettei kenenkään tarvitse jäädä ongelmansa kanssa yksin.

Lue myös:

    Uusimmat