Red Bullilta yllättävä veto Ranskaan: rengasvalinta poikkeaa selvästi kärkitalleista

Red Bull -talli lähtee F1-sarjan muista kärkitalleista poikkeavalla rengastaktiikalla vajaan kahden viikon kuluttua ajettavaan Ranskan osakilpailuun.

MAINOS

Poikkeuksellinen F1-kesä C Morella

F1-sarjassa on ennennäkemättömän vilkas kesä. Juhannusviikonlopusta alkaa kuuden viikon jakso, jonka aikana ajetaan peräti viisi kilpailua.

Seuraavaksi kisataan Ranskan Paul Ricardilla 24. kesäkuuta. Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. 

C Moren sivulle pääset tästä

Pääkuvan videolla käydään läpi Kanadan GP:n puheenaiheet.

Formulasarja palaa jälleen Ranskaan vuosikymmenen tauon jälkeen. Sarjan rengastaja Pirelli tuo Paul Ricardin radalla ajettavaan kisaan pehmeän, superpehmeän ja ultrapehmeän seoksen.

Red Bull on varannut kuljettajaparilleen Daniel Ricciardolle ja Max Verstappenille kummallekin viikonloppuun seitsemän sarjaa ultrapehmeitä renkaita, kun Ferrarin ja Mercedeksen kuljettajat saavat niitä yhdeksän.

Red Bullin auto on tällä kaudella ollut pehmeille renkaille hellävaraisempi kuin Ferrari ja Mercedes, mutta Ranskaan talli suuntaa nyt konservatiivisemmalla rengasvalikoimalla kuin pahimmat kilpakumppaninsa.

Mercedes päätyi vastaavaan ratkaisuun Montrealissa ja toi viikonloppuun kolme sarjaa vähemmän ultrapehmeitä renkaita kuin Ferrari ja Red Bull. Lauantain aika-ajoon saksalaistalli joutui lähtemään lähes kylmiltään, koska se jätti pehmeimmän seoksen testaamisen vasta kolmannen harjoituksen loppuun.

Lue myös:

    Uusimmat