Red Bull sai tahtonsa läpi: talli vahvisti odotetun sopimuksen – "Tämä on merkittävä askel"

Red Bull tiedotti maanantaina päässeensä sopuun Hondan voimayksiköiden käyttämisestä vuosina 2022–2024. Talli vastaa seuraavien vuosien ajan voimayksiköistään itse.

Red Bullin ja Hondan välinen sopimus on seurausta FIAn taannoisesta päätöksestä jäädyttää voimayksiköiden kehitystyö vuoden 2021 jälkeen aina vuoteen 2024 saakka. 

Red Bull on puhunut pitkään kehitystyön jäädyttämisen puolesta. Neuvonantaja Helmut Markon ja tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan FIAn nyt tekemä päätös oli edellytys sille, että Red Bull voisi ylipäätään jatkaa F1-sarjassa kauden 2021 jälkeen, kun Honda vetäytyy omasta F1-projektistaan.

Marko ja Horner painottivat alusta asti, ettei Red Bullilla ole osaamista tai taloudellisia edellytyksiä kehittää nykyaikaisia, äärimmäisen monimutkaisia hybridimoottoreita.

Hondan kanssa tehty sopimus tarkoittaa sitä, että sekä Red Bull että AlphaTauri käyttävät Hondan voimayksiköitä aina siihen asti, kunnes F1-sarjassa otetaan käyttöön uudet voimayksiköt kaudella 2025.

Red Bull perustaa uuden yhtiön nimeltään Red Bull Powertrains, joka vastaa seuraavien vuosien ajan Red Bullin ja AlphaTaurin käyttämistä voimayksiköistä. Yhtiön toimintaa pyöritetään Milton Keynesissä sijaitsevasta Red Bullin päämajasta ja teknologiakeskuksesta käsin.

– Olemme keskustelleet tästä asiasta Hondan kanssa jo pitkään, ja FIAn päätettyä jäädyttää moottoreiden kehitystyön vuodesta 2022 alkaen saatoimme viimein sopia Hondan voimayksiköiden käyttämisestä. Olemme kiitollisia Hondan yhteistyöstä ja siitä, että he auttavat varmistamaan, että Red Bullilla ja AlphaTaurilla on käytössään kilpailukykyiset voimayksiköt. Uuden yhtiön perustaminen on Red Bullilta rohkea liike, mutta olemme tehneet sen yksityiskohtaisen harkinnan päätteeksi.  Olemme tietoisia siitä, että tämä vaatii valtavaa sitoutumista, mutta uskomme, että tämän uuden yhtiön luominen on kilpailukykyisin vaihtoehto molemmille talleille, Marko sanoo tallin tiedotteessa.

– Tämä sopimus on merkittävä askel Red Bullin F1-taipaleella. Olimme ymmärrettävästi pettyneitä, kun Honda päätti jättää lajin, mutta olemme kiitollisia heidän avustaan tässä uudessa sopimuksessa. Honda on tehnyt merkittäviä satsauksia hybriditeknologiaan varmistaakseen, että molemmat tallimme saavat kilpailukykyiset voimayksiköt. Nyt meillä on voimayksikköosasto oman talomme sisällä. Luomme teknologiakeskukseemme uudet tilat, ja tuomme sinne uusia ihmisiä. Samaan aikaan olemme täysin keskittyneitä siihen, että saavutamme parhaan mahdollisen tuloksen Hondan viimeisellä kaudella virallisena moottorivalmistajana, Horner sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat