Red Bull -pomo tyytymätön suojattinsa rangaistukseen Bakun F1-kisassa – haluaa säännön uudistamista: "Kaikki olivat samaa mieltä"

F1-talli Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner pitää Azerbaidzhanin kisaviikonlopun aikana tulleita rangaistuksia kohtuuttomina. Hänen mukaansa muut tallit ovat samaa mieltä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 10.-12.5.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bullin toinen kisakuski Pierre Gasly joutui lähtemään varikkosuoralta Azerbaidzhanin osakilpailuun, koska Gasly ei mennyt autonpunnitukseen perjantaina toisen harjoitussession jälkeen.

Red Bullin tiimi oli pyytänyt Gaslya ajamaan kovaa varikkosuoralle, eikä ranskalaiskuski ollut huomannut numerotaulua, joka käski häntä punnitukseen.

Tämän takia Gaslyn piti lähteä Bakun osakilpailuun varikkosuoralta. Rangaistuksen kovuus ärsytti tallipäällikkö Horneria ja hän nosti asian esille F1:n moottoriurheilujohtajan Ross Brawnin kanssa.

– Kaikki tallit, jotka saivat perjantaina rangaistuksen, olivat samaa mieltä kokouksessa Brawnin kanssa, että niiden vaikutus koko viikonloppuun tarvitsee uudistamista, koska mielestäni se (rangaistus) oli liian kova rikokseen nähden, Horner totesi Autosport.comin haastattelussa.  

– Vaikka hän (Gasly) olisi ollut 50 kiloa kevyempi, rangaistus olisi ollut sama.

Gasly nousi kuitenkin kisan aikana parhaimmillaan kuudenneksi, mutta joutui keskeyttämään kisan. Horner myönsi, että Gasly olisi voinut välttää rangaistuksen, mutta muistutti, että samaan aikaan oli lieventäviä olosuhteita.

– Totta kai siellä oli muistutus siitä, mutta keskityimme tuplavarikkopysähdykseen Max Verstappenin kanssa.

– Häntä oli käsketty ajamaan kovaa varikkosuoran suuaukolle, joka on hieman erilainen Bakussa ja hänen autonsa yliohjasi samalla hieman, Horner jatkoi. 

F1-sirkus jatkuu tulevana viikonloppuna Espanjan GP:llä. 


 

Lue myös:

    Uusimmat