Red Bull hölmöili itse F1-rangaistuksensa – Mika Salo kertoo FIA:n tylyn tuomion taustat

Azerbaidzhanin F1-kisan tuomaristossa istuva Mika Salo kertoo Red Bullin hölmöilleen itse Pierre Gaslylle annetun kovan rangaistuksen perjantain harjoituksissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
La: Aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Kansainvälinen autoliitto FIA määräsi Gaslyn starttaamaan sunnuntain kisaan varikolta, koska tämä ohitti epähuomiossa punnituskutsun ja paineli vaa'an ohi Red Bullin varikkopilttuuseen.

Mika Salon mukaan kovalta tuntuva rangaistus vähäpätöisestä rikkeestä on peruja ajalta, jolloin F1:ssä ajettiin aika-ajoja lauantain lisäksi myös perjantaisin.

Sääntö kaipaa uudistamista, mutta tänä viikonloppuna siihen ei voida Red Bullin valituksista huolimatta ryhtyä. Salo viittaa tallin toimintaan tapahtuneessa.

– Esimerkiksi Bahrainissa (Sebastian) Vettel ajoi myöskin siitä ohi, mutta siinä lukee, että jos auto palautetaan koskemattomana takaisin tietyn ajan sisällä, niin siitä ei tule rangaistusta, Salo taustoittaa C Morelle.

– Red Bull ei sitä tehnyt, vaan vaihtoi renkaat autoon ja työnsi sen varikkoboksiin. Siitä on ihan selvä rangaistus, se on varikolta lähtö silloin.

Salon mukaan tiimeille tulee kuvaruutuihin ilmoitus, että auto ollaan ottamassa punnitukseen. Red Bullin olisi näin pitänyt tietää varoittaa Gaslya tulevasta. Lisäksi kuljettajalle asia kerrotaan kahdessa eri taulussa varikon portilla.

– Tiimin henkilökunta ei katsonut niitä, vaan katsoivat siihen, kun (Max) Verstappenin auto oli huollossa silloin. He keskittyivät siihen eivätkä katsoneet kuvaruutuihin, Salo toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat