Mercedes uudistaa autonsa ulkoasun F1-kauden päätöskisaan: Toto Wolff puhuu "hyvin erityisestä yllätyksestä" tallin työntekijöille

Mercedes menetti viime viikonloppuna ajetussa Sakhirin GP:ssä varmalta näyttäneen kaksoisvoiton, kun turva-auton aikana tehty varikkokäynti epäonnistui totaalisesti. Tänä viikonloppuna Abu Dhabissa ei voi enää tapahtua vastaavaa, ja tallissa on tehty kauden päätöskisaan muitakin muutoksia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Pe: harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes otti George Russellin ja Valtteri Bottaksen sisään samalta kierrokselta, eivätkä kaikki varikolla työskentelevät tuolloin tienneet, mitä tuleman pitää.

Russellille vaihdettiin epähuomiossa osa Bottaksen renkaista, ja Bottas jatkoi lopulta matkaa samoilla renkailla, joilla oli ajanut varikolle sisään. Russell tuli kierrosta myöhemmin takaisin varikolle hakemaan oikeat renkaat.

Mercedes kertoi virheen aiheutuneen siitä, miten radiojärjestelmä priorisoi viestejä. Kun tiimimanageri Ron Meadows oli antanut varikolle ohjeet tulevasta renkaanvaihdosta, viestin alku ei kuulunut kaikille, sillä Russell oli puhunut radioon juuri samaan aikaan ja järjestelmä priorisoi Meadowsin viestin pienellä viiveellä.

– Varikkokäynti paljasti piilevän ongelman järjestelmässämme. Olemme suorittaneet toimenpiteitä, sekä teknisiä että toimintatapoihimme liittyviä, varmistaaksemme, ettei niin tapahdu enää, tallipäällikkö Toto Wolff sanoi The Race -sivuston mukaan.

Tämän muutoksen lisäksi Wolff puhuu Abu Dhabin GP:n alla "hyvin erityisestä yllätyksestä" tallin työntekijöille. 

– Käytämme lauantaina ja sunnuntaina autoa, jonka ulkoasu on hieman erilainen, kun siinä on kaikkien tallissa työskentelevien nimet. Haluamme tehdä kunniaa Brixworthin- ja Brackleyn-tehtailla työskenteleville siitä valtavasta sitoutumisesta ja päättäväisyydestä, jota he osoittavat.

– Kaikki ovat tehneet tänä vuonna kovasti töitä ja nostaneet rimaa tällä valtavan intensiivisellä kaudella. Toivottavasti tämä ele osoittaa edes jollain tavalla arvostustamme heitä kohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat