Red Bull -pomo tölväisi vielä Renaultia: “40 kilowattia lisää, niin kausi olisi näyttänyt aivan erilaiselta”

8:07

Kulunut F1-kausi olisi saattanut päättyä toisin, mikäli Red Bull -tallilla olisi ollut moottorissaan reilut 50 hevosvoimaa enemmän tehoja, katsoo itävaltalaistallia kipparoiva Christian Horner.

Max Verstappen ja Daniel Ricciarco voittivat kaudella kumpikin kaksi osakilpailua, mutta Red Bull ei kyennyt haastamaan suorituskyvyssä tasaveroisesti Mercedestä ja Ferraria. Tallin johto on kommenteissaan pitkin kautta pitänyt huolta siitä, että syyt tästä menevät moottoritoimittaja Renault’n piikkiin.

Ensi kaudella Red Bull on sisartallinsa Toro Rosson tavoin Hondan kumppani, jolta Horner toivoo löytyvän tallinsa kaipaamat lisätehot.

– On aina helppoa jossitella, mutta jos meillä olisi ollut 40kw (noin 53 hevosvoimaa) enemmän tehoa automme perässä, niin kausi olisi voinut näyttää aivan erilaiselta, Horner kertoi motorsport.comin mukaan.

– Suuret kiitokset menevät kaikille Milton Keynesin tehtaalla, jossa he tuottivat luultavasti yhden kaikkien aikojan parhaista autoistamme. Kun katsoo muita samalla moottorilla kilpailevia talleja (McLaren ja Renault), niin ero on valtava, Horner lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja