Red Bull-pomo kova vertaus – nosti tallin legendaarisen dynastian yläpuolelle

Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan Red Bullin yhteistyö Hondan kanssa ylittää jo McLarenin ja Hondan legendaarisen voittojen ajanjaksoon 80-90-luvun taitteessa.

McLarenin ja Hondan yhteistyö poiki neljä valmistajien MM-titteliä vuosina 1988-1991 ja neljä kuljettajien MM-voittoa, kun Ayrton Senna ja Alain Prost kurvailivat MM-sarjan voittoon.

Red Bull voitti tänä vuonna kaikki muut kilpailut paitsi yhden. McLaren teki saman vuonna 1998, kun se voitti 16 kilpailusta 15. Prosenteissa Red Bullin temppu antaa tulokseksi 95,5, kun McLarenin voittoprosentiksi jää 93,8. 

– Ensimmäisestä kilpailustamme vuonna 2019 lähtien olemme saavuttaneet enemmän voittoja Hondalle kuin McLaren sen kulta-aikoina, Horner totesi RacingNews265:lle.

– Max Verstappen on voitokkain Honda-kuljettaja koskaan ja yhteistyö on ollut loistavaa. Honda on ollut isossa osassa saavutuksiamme viime vuosina ja erityisesti tänä vuonna.

Red Bull käytti pitkään Renault'n moottoreita ja aloitti yhteistyön Hondan kanssa vasta vuonna 2019. Yleisesti moottorin toimittajan vaihtoa pidettiin aikanaan riskialttiina.

– McLaren oli hylännyt Hondan ja Sauber oli jättänyt tekemättä sopimuksen heidän kanssaan. Olimme pisteessä, jossa piti tehdä päätös, Horner muistelee.

– Näimme Hondassa sellaista sitoutumista ja henkeä, että meille oli ilmiselvää, että Honda oli oikea valinta.

 

Lue myös:

    Uusimmat