Red Bull löi hanskat tiskiin Renault-päivityksen kanssa – rangaistus edessä molemmille kuskeille

Red Bull -talli on päättänyt olla toistaiseksi käyttämättä moottorivalmistajansa Renault'n uusinta päivitysversiota Singaporen GP:ssä ilmenneiden luotettavuusongelmien takia. Tämä tietää sekä Max Verstappenille että Daniel Ricciardolle lähtöruuturangaistuksia Venäjän kisaan.

Red Bull kokeili kauden kolmatta moottoriversiota Verstappenin autossa jo viimeistä edellisessä kisassa Monzassa ja ylsi sen avulla eturivin lähtöpaikoille Singaporessa, mutta vakavat toimintahäiriöt pakottivat tallin palaamaan jatkossa edelliseen versioon.

Sekä Verstappenille että Ricciardolle asennetaan viikonlopun Sotshin kisaan uudet moottorit vanhalla päivitysversiolla. Verstappenille voimayksikkö on kauden neljäs ja Ricciardolle jo viides.

Kumpikin on jo ylittänyt kauteen sallitut kolme moottoripakettia, joten vaihto tietää kummallekin passitusta Venäjän kisassa takarivin paikoille.

Uusi yritys Japanissa

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan muutos haluttiin tehdä jo Sotshissa, koska rata sopii muutenkin heikosti tallin rakentamalle autolle. Uusi päivitys on tulossa jälleen käyttöön ensi viikolla ajettavassa Japanin GP:ssä.

– Sotshista on tulossa vaikea meille. Hyväksyimme tämän riskin, kun otimme tämän moottorin käyttöön, Horner toteaa kolmannesta moottoriversiosta F1.comin mukaan.

– Siitä (uudesta moottorista) saadaan irti vähän enemmän tehoja, mutta se osoittautui vähän viimeistelemättömäksi.

– Red Bullin mekaanikot tekivät mielestäni itse asiassa aika hyvää työtä fiksatakseen sitä parhaansa mukaan moottorikartan parametreistä. Ajan ja paremman optimoinnin myötä siitä tulee vain parempi, Horner lupailee.

Lue myös:

    Uusimmat