Ferrari kehittelee merkittävää päivitystä – Vettelille hyviä uutisia Singaporen rytäkästä

Ferrari suunnittelee tuovansa uuden moottoripäivityksen formula ykkösten ensi viikon Malesian osakilpailuun, uutisoi brittiläinen Autosport.

Italialaistallin Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen ovat käyttäneet tähän mennessä autoissaan neljää turboa ja kolmea kaikkia muista moottoriosista. Viides turbo tuo 10 lähtöruudun rangaistuksen, kuten jokainen muukin viides moottoriosa, mutta muiden osien kohdalla Ferrari-kaksikolla on hieman enemmän pelivaraa. 

Autosportin mukaan Ferrari aikoo uusia kuskiensa voimayksiköt Malesian viikonlopun alla. Turbojen kohdalla he turvautuvat todennäköisesti jo käytettyihin osiin, sillä Ferrarin tekniikkapomo Mattia Binotto on sanonut useaan otteeseen kauden aikana, että vanhat turbotkin ovat edelleen käyttökelpoisia.

Lähteen mukaan myös Vettelin Singaporen GP:ssä käyttämä moottori selvisi kisan startissa tapahtuneesta kolarirytäkästä vahingoittumattomana.

Vettel, Räikkönen ja Red Bull -kuski Max Vertappen kolaroivat keskenään heti kisan alussa (video yllä). Räikkösen auto kolahti voimalla Vettelin menopelin kylkeen, ja saksalaisen Ferrarin sivuponttoni ja jäähdytin kokivat kovia.

Italialaistalli on nyt tutkinut Vettelin moottorin Maranellossa. Tiimin mukaan voimayksikkö on edelleen käyttökelpoinen, mikä saattaa olla iso uutinen Vettelin kannalta loppukautta ajatellen.

Vettel on MM-sarjassa toisena, 28 pisteen päässä Mercedeksen Lewis Hamiltonista. Kautta on jäljellä kuusi kisaa.

Lue myös:

    Uusimmat