Kimi Räikköselle uusi Ferrari-moottori jo Monacoon – Alfa Romeo katsoo ratkaisulla pidemmälle kisakalenterissa?

Ferrarin moottoreilla F1-sarjassa ajavat Alfa Romeo ja Haas ovat päättäneet ottaa uuden voimayksikön version käyttöönsä jo Monacon kapeilla kaduilla, joilla moottoritehoista ei juuri ole hyötyä.

Ferrari kiirehti kauden toisen päivitysversionsa tehdastiiminsä käyttöön pari viikkoa sitten Barcelonassa jäätyään neljässä ensimmäisessä kisassa pahasti Mercedeksen jalkoihin. Tästä huolimatta Sebastian Vettel ja Charles Leclerc jäivät palkintosijojen ulkopuolelle.

Nyt myös Ferrarin moottoreilla kilpailevat Kimi Räikkösen Alfa Romeo ja amerikkalaistiimi Haas ottavat uuden moottoriversion käyttöön Monacon kisaviikonloppuna.

Kyseessä on Haasin tallipäällikön mukaan testi kesäkuun alun Kanadan GP:tä varten. Montrealissa moottoritehoista on taas paljon enemmän hyötyä kuin ruhtinaskunnan mutkaisella radalla.

– En tiedä tarkalleen, kuinka paljon eroa tehossa ja ajettavuudessa on (vanhaan moottoriin verrattuna), mutta meidän täytyy myös opetella energiansäästöä ja kaikkea muuta. Ei se ainakaan huonompi ole, Steiner perustelee vaihtoa Motorsport.comille.

Lue myös:

    Uusimmat