Red Bull -kuskilta nolo moka – F1-tuomaristo täräytti kovan rangaistuksen

Red Bullin ranskalaiskuljettaja Pierre Gasly on saanut rangaistuksen töppäyksestään, minkä hän teki perjantaina toisissa vapaissa harjoituksissa Azerbaidzhanin Bakussa. Gasly joutuu lähtemään sunnuntain kisaan varikolta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Harjoitusten päätteeksi Gaslyn piti ajattaa autonsa kansainvälisen autoliiton FIA:n tarkistuspisteelle, eli painovaa’alle. Ranskalaiskuljettaja ei kuitenkaan noudattanut ohjeita, vaan hän ajoi suoraan Red Bullin varikkopilttuun kohdalle.

Gasly teki harjoitusvarikkopysähdyksen, minkä jälkeen Red Bullin varikkoväki työnsi hänen autonsa pilttuuseen.

Bakun GP:n tuomaristo kuuli Gaslyä ja Red Bullin edustajaa. Selitykset eivät auttaneet, vaan tuomaristo määräsi Gaslylle kovan rangaistuksen.

Ranskalaiskuski lähtee sunnuntain kisaan varikolta.

Tapaus ei ole ensimmäinen laatuaan. Vuonna 2015 Monacon GP:ssä Carlos Sainz (Toro Rosso) teki samaisen virheen aika-ajojen jälkeen. Vuonna 2016 Kevin Magnussen sai samaisen rangaistuksen Bahrainissa, kun hän ohitti Renaultillaan mittauspisteen toisissa vapaissa harjoituksissa.

Gaslylle alkukausi on ollut haastava. Toro Rossolta Red Bullille nostettu 23-vuotias kuljettaja jäi avauskisassa Australian Melbournessa aika-ajojen ensimmäiseen osioon. Gaslyn tämän kauden paras sijoitus on kuudes.

Hän on samaisella paikalla myös MM-sarjassa. Kolmesta kisasta Gasly on kerännyt 13 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat