Rebecca koki muuttuvansa "jatkuvasti rumemmaksi" – kasvojen outojen muutosten taustalla olikin kasvain: "Oletin vain, että ikäännyn tällä tavalla"

4:58
Sormista lähti tunto yhtäkkiä vapunaaton iltana vuonna 2013. Pian Maria sai diagnoosiksi MS-taudin. 27-vuotias päätti, että kaikki jatkuisi kuten ennenkin. Nyt Maria toivoo, että olisi osannut olla armollisempi itselleen sairastumisen suhteen.

Rebecca koki muuttuvansa "rumemmaksi" kasvojensa muutosten vuoksi. Erikoisten oireiden taustalta löytyi lopulta kasvain.

29-vuotias nainen kävi läpi useita erilaisia diagnooseja ennen kuin syy hänen erikoisille oireilleen löytyi. Rebecca Churanin jalat, kädet, nenä ja leuka kasvoivat tavalla, joka aiheutti Rebeccalle ahdistusta. Nainen kertoo saaneensa esimerkiksi masennusdiagnoosin ennen oikean vaivan löytymistä.

"Oletin vain, että ikäännyn tällä tavalla"

Kanadalaisen Rebeccan paino alkoi vuosien varrella nousta, minkä lisäksi hän koki uupumusta. Rebeccan mukaan nenän ja leuan lisäksi myös hänen kätensä ja jalkansa tuntuivat kasvavan suuremmiksi.

– Olen tavannut vuosien aikana yli kymmenen lääkäriä, jotka ovat ottaneet kantaa vain oireisiin, Rebecca kuvaa.

Hänen on uskottu kärsivän esimerkiksi ahdistuneisuushäiriöstä ja masennuksesta.

– Oletin vain, että ikäännyn tällä tavalla, koska tämä prosessi kesti 15 vuotta, Rebecca kuvaili Instagramissa.

Rebecca vuosina 2004–2019. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Itkin lohduttomasti ja tiesin, että jokin on vialla"

Syntymäpäivänään vuonna 2019 Rebecca oli lohduton. Hän oli uupunut ja tarvitsi useita päiväunia, että jaksoi viettää iltaa ystäviensä kanssa. Hän kertoi heille, että tuntee "rumentuvansa" jatkuvasti.

– He kaikki yrittivät piristää minua, mutta itkin lohduttomasti ja tiesin, että jokin on vialla.

Rebecca päätti lähteä lääkäriin hakemaan vastauksia. Hän kertoi lääkärille kasvojensa muuttuvan ja painonsa nousevan, vaikkei syönyt paljoa. Lääkäri määräsi naiselle lopulta verikokeen.

Syy kasvain aivolisäkkeessä

Yksinkertainen testi paljasti Rebeccan oireiden syyn: hänen kasvuhormonitasonsa olivat hyvin korkeat. Kävi ilmi, että Rebeccalla oli kasvain aivolisäkkeessään, ja se vaikutti kehon kasvuhormonitasoihin.

Aivolisäke on pieni rauhanen, joka tuottaa hormoneja, kuten kasvuhormonia ja kilpirauhasen toimintaa sääteleviä hormoneja. Kasvuhormonin liikatuotanto kasvattaa niin sanottuja kärkijäseniä, siis kämmenten ja jalkaterien kokoa, leukaa, otsaa ja nenää. Kasvuhormonin liikatuotantoa kutsutaan akromegaliaksi

Rebeccan kasvot ennen ja nyt. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Rebecca tiesi, että kasvain pitäisi poistaa, vaikka leikkaus pelottikin häntä suuresti. Nainen kuitenkin koki sen olevan ainoa vaihtoehto, mikäli hän halusi muutosten kehossaan loppuvan.

Haluaa kannustaa muita 

Rebeccan kasvain poistettiin nenän kautta vuonna 2019. Vaikka on mahdollista, että se uusii, Rebecca on tyytyväinen ja kertoo havainneensa heti muutoksen olotilassaan. Hänen jalkansa ovat pienentyneet puolitoista kokoa ja myös nenä, leuka ja kädet ovat kutistuneet.

Rebecca haluaakin nyt kannustaa muita huomaamaan erikoiset oireet, joista hän itse ei onnistunut löytämään tietoa netissä. Hän jakaa Instagramissa kuvia itsestään ja matkastaan, jotta voisi levittää tietoa kasvaimestaan.

– Se, että on harvinaissairas, on vaikea asia, varsinkin, kun lääkärit eivät tiedä, miten sinua pitäisi hoitaa. Pysy positiivisena ja etsi toivoa mistä vain voitkaan sitä löytää samalla, kun taistelet, Rebecca kommentoi Thes Sunille.

– Älä hyväksy diagnoosia tutkimatta asiaa syvemmin ja kysymättä, voisiko joku muu aiheuttaa oireesi.

Rebeccan kasvot ennen ja nyt. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja