Raymond: Musta Barbaari näki, kuinka skinheadit hakkasivat hänen veljensä – ”Se oli täyttä paniikkia”

Musta Barbaari kertoo kohtaamastaan rasismista ja hetkestä, jolloin joutui nuorena todistamaan veljensä pahoinpitelyn.

Salil eka salil vika -hitistä tunnetuksi tullut räppäri Musta Barbaari, oikealta nimeltään James Nikander, kertoo Raymondin haastattelussa, millaista rasismia hän on kohdannut.

Hänen elämänsä vaikein hetki oli, kun skinheadit hakkasivat hänen veljensä. Musta Barbaari oli tapahtumien aikaan 16-vuotias.

– Se oli täyttä paniikkia. Olin katsonut paljon leffoja ja tiesin, että voi tapahtua ihan mitä tahansa. Olin puistossa leikkimökin katolla ja katsoin, kun broidi juoksee pimeällä kadulla ja skinheadit kaatoivat sen katuun. Kelasin vain, että tuossa on mun veli, hän kertoo lehdessä.

Räppäri kertoo, että hänen veljensä sairastaa Crohnin tautia. Hän mietti tuolloin, ettei veljellä ollut yhtä nopeat jalat kuin muilla sisaruksilla.

– Olin hyppäämässä alas katolta ja muistan ajatelleeni, että okei, nyt mennään. Olin hädin tuskin 60-kiloinen junnu. Mua ei kiinnostanut mikään muu kuin se, että teen kaikkeni ja menen aikuisten miesten joukkoon puolustamaan isoveljeäni.

Tilanne raukesi, kun Musta Barbaari huusi, että poliisit olivat tulossa paikalle. Huuto sai pahoinpitelijät kaikkoamaan.

Barbaaria pelotti, että veli olisi vahingoittunut pahasti, mutta onneksi tämä oli selvinnyt vammoitta.

Haastattelussa tähti kertoo kohdanneensa rasismia omalla kohdallaan jo pikkulapsena.

– Vastaan käveli mummo, joka totesi, että hyi ja sylkäisi meitä kohti. Olin niin pieni, etten muista muuta kuin olleeni sokissa. Äiti sen sijaan osasi reagoida. Sanotaan näin, että se kertoi mielipiteensä selkeästi ja käytti melko vahvoja voimasanoja.

Musta Barbaari pohtii haastattelussa, että Suomessa kehitys on kääntynyt väärään suuntaan, kun viitataan maahanmuuttoon ja rasismiin.

Skinheadit ovat vähentyneet katukuvasta, mutta tilalle ovat tulleet Soldiers of Odin -ryhmän jäsenet, joille räppäri lähettää haastattelun päätteeksi terveisiä.

– Pitäisiköhän teidän löytää joku kunnon työpaikka ja tulla maksamaan veroja maahanmuuttajien kanssa?

Lähde: Raymond

Lue myös:

    Uusimmat