Ravitsemusterapeutti neuvoo: Näitä syksyn herkkuja voi napostella huoletta

Porkkanat, nauriit ja punajuuret ovat syksyn sadon unohtuneita aarteita. Juuresten väriloisto piilottaa sisäänsä suuret määrät arvokkaita antioksidentteja.

Keventäjien ravitsemusasiantuntija Anette Palssan mukaan suomalaisessa ruokakulttuurissa juuresten käyttö on hyvin vähäistä, ja esimerkiksi perunan voisi hyvin korvata silloin tällöin värikkäillä juureksilla.

– Perussääntönä voisi sanoa, että mitä värikkäämpää, sen parempi ravintoarvo. Jos vertaa esimerkiksi punajuurta vaaleaan jäävuorisalaattiin, on punajuuressa huomattavasti enemmän antioksidentteja, Anette Palssa vinkkaa.

Palssa suosittelee juureksia lämpimiin ruokiin: keittoihin ja patoihin.

– Helpon lisukkeen saa, kun juurekset paahtaa uunissa. Lisää vain hiukan öljyä, suolaa ja pippuria.

Talvella kannattaa nauttia taas marjojen vitamiineista, jotka säilyvät myös pakastaessa.

– Hankala C-vitamiinikin säilyy paremmin, kun marjoihin lisää hiukan sokeria. Jopa marjajauheessa on hyvät ravintoarvot, Palssa huomauttaa.

MTV3/Katja Kuikka

Katso ihania punajuurireseptejä!

Klikkaa reseptin nimeä, niin pääset katsomaan valmistusohjeet:

Lue myös:

    Uusimmat