Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ravintolayrittäjästä luostarin perustajaksi

Lehtikuva/Martti Kainulainen
Lehtikuva/Martti KainulainenCopyright:MTV3 Oyj/Lehtikuva, 2009
Julkaistu 23.08.2009 15:00(Päivitetty 05.12.2012 12:16)

Hariton Tuukkanen luopui 14 vuotta sitten kiireisen ravintoloitsijan urastaan ja muutti teini-ikäisten poikiensa kanssa Dannebrogin tilalle. Nykyisin tila tunnetaan nimellä Pokrova. Ja sen perustaja, Hariton Tuukkanen, nimellä Isä Hariton.

Hariton Tuukkanen syntyi Lappeenrannassa, mutta hänen sukujuurensa ovat Venäjältä. Tuukkanen meni luostariin ensimmäistä kertaa ollessaan vasta 14-vuotias, mutta poistui sieltä opiskellakseen kokiksi. Nyt, kolmenkymmenen työntäyteisen vuoden jälkeen, Tuukkanen on palannut luostariin.

− Munkit eivät unelmoi. Munkit tekevät sitä työtä, jota heidän kuuluu tehdä, vastaa Isä Hariton kysymykseen, elätkö unelmaasi.

Mutta onnellisia munkit voivat olla. Ja siltä Isä Hariton kuulostaa mussuttaessaan Pokrovan omia mustaviinimarjoja ja kuvaillessaan, miltä tuntuu tehdä ruokaa Pokrovan omassa keittiössä.

Vakoilijana maailman hienoimmissa hotelleissa

Hariton Tuukkanen suhtautui hyvin vakavasti kokin ammatin opiskeluun. Hän ei arvosta teoriapainoitteista ammattikoulutusta laisinkaan, vaan korostaa, että kokin ammatin oppii vain tekemällä. Ja hänhän teki.

Koulun loputtua Tuukkanen lähti maailmalle "opiskelemaan". Ensimmäinen matka suuntautui Turkkiin, jossa hän kirjautui sisään Hilton-hotelliin. Seuraavana päivänä hän hakeutui hotellin johtajan juttusille kysyäkseen, voisiko asua hotellissa niin, että korvaisi asumisensa pesemällä kattiloita hotellin ravintolan keittiössä.

− Ensin johtaja varmaan ajatteli, että olen hullu, mutta suostui lopulta, isä Hariton kertoo.

Niinpä Tuukkanen pääsi vakoilemaan, miten maailman parhaat kokit työskentelevät. Tiskaaja-vakoilijana toimiminen ei varmasti mennyt hukkaan, sillä myöhemmin Tuukkanen pääsi itsekin hienoihin ravintoloihin kokkaamaan. Hän on ollut keittiöpäällikkönä muun muassa Moskovan Savoyssa ja Helsingin Alexander Nevskissa.

Rankat yrittäjävuodet

Lehtikuva/Heikki SaukkomaaLehtikuva/Heikki SaukkomaaCopyright:MTV3 Oyj/Lehtikuva,2009

Tuukkanen perusti oman ravintolan, Galleria Haritonin vuonna 1991, samaan aikaan, kun joka toinen ravintola tuntui menevän laman takia nurin. Hän kertoo tehneensä ympäripyöreitä päiviä.

− En kaipaa vanhaa elämääni yrittäjänä yhtään. Olin suivaantunut siihen. Elämäni oli täynnä velvollisuuksia, hän toteaa. Ensimmäiset kolme vuotta menivät niin, että hyvä jos kerran viikossa ehdin kotiin nukkumaan. Muut yöt nukuin ravintolan lattialla.

Nykyisin Isä Haritonin elämä sujuu leppoisasti luostarin arkea pyörittäessä.

Lisää aiheesta:

20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luuletHyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaaJo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolellaSyöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinollaViisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessaHikoilu on kiinni koosta, ei sukupuolesta
Studio55

Tuoreimmat aiheesta

Studio55
  • 06.03.201706:15
    Studio55

    20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luulet

  • 02.03.201708:06
    Studio55

    Hyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaa

  • 02.03.201706:15
    Syöpä

    Jo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolella

  • 01.03.201719:30
    Studio55

    Syöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinolla

  • 01.03.201706:15
    Studio55

    Viisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessa