Ravintolan pohjoiskorealainen henkilökunta loikkasi Etelä-Koreaan

Kolmetoista samassa ravintolassa ulkomailla työskennellyttä pohjoiskorealaista on loikannut Etelä-Koreaan, kertoi Etelä-Korean edustaja. 12 naista ja yksi mies saapuivat Etelä-Koreaan torstaina.

Etelä-Korean yhtenäisyysministeriön edustaja kieltäytyi kertomasta, missä maassa ravintola sijaitsee.

– Työntekijät sanovat saaneensa selville totuuden Etelä-Koreasta ja kuinka totuudenvastaista Pohjois-Korean hallituksen propaganda on. He saattoivat ulkomailla käyttää internettiä ja katsoa eteläkorealaisia tv-draamoja ja elokuvia, sanoi Etelä-Korean ulkoministeriön tiedottaja Jeong Joon-hee lehdistötilaisuudessa. 

Pohjois-Korealla on 12 maassa arviolta 130 valtion pyörittämää ravintolaa, joista se eteläkorealaisten arvioiden mukaan ansaitsee noin 10 miljoonaa dollaria vuodessa. Yksi maista on Kiina. Etelä-Korea on kehottanut kansalaisiaan boikotoimaan ravintoloita, koska sen mukaan tuotoilla rahoitetaan Pohjois-Korean ydinohjelmaa.

Ravintoloista on ollut yksittäisiä loikkauksia aiemminkin, mutta tämä on tiettävästi suurin. Pohjois-Korea tekee tiukat ennakkotarkastukset ulkomailla työskenteleville.  

Lue myös:

    Uusimmat