Ravintolabuumi jatkuu: Hyviä uutisia oluen ystäville ja itähelsinkiläisille

Helsingissä on meneillään melkoinen ravintolabuumi: uusia ruokapaikkoja tuntuu avautuvan harva se viikko.

Helsingin ravintolatarjonta saa huhtikuussa entisestään potkua, kun ruoanystäville avautuu muun muassa lähiruokaan keskittyvä kartanoravintola Lähiö sekä käsityöläisoluisiin erikoistunut, pientuottajaherkkuja tarjoileva Passio Keittiö ja Baari.

Olutmestari avaa ravintolan Kalevankadulle

Passio Keittiö ja Baari avaa ovensa huhtikuun alkupuolella Kalevankadulle, entisen Flada 13 Bar & Bistron tiloihin. Kyseessä on Savonlinnan Panimoravintola Huvilasta tutun olutmestari Jussi Hukkasen ravintolaprojekti, joten luvassa on luonnollisesti ainakin laadukasta kotimaista olutta.

Passio -ravintolan keittiömestarina toimii Jesse Vottonen, joka on aiemmin työskennellyt myös Panimoravintola Huvilassa. Kesäravintolana toimiva Huvila tunnetaan paitsi omista oluistaan myös erinomaisesta lähiruoasta sekä kotimaisten artistien live-keikoista. Ravintola Passiossa lähiruokaa ei sen sijaan tarjoilla.

– Emme tarjoa lähiruokaa, koska sitä ei Kalevankadulla liioin kasva. Sen sijaan tarjoamme kotimaisten pientuottajien antimia höystettynä maailman mausteilla, ilman turhaa kikkailua. Juomissa panostamme määrän sijaan käsityöläisyyteen ja laatuun. Oluet meille toimittaa Huvila Passion omilla repertuaareilla ja viineissä suosimme eurooppalaisia persoonallisia pientuottajia, Hukkanen kertoo.

Passion ruokalistalta löytyy Huvilan tapaan muun muassa villisikaa sekä tuunattu versio klassikkoannoksesta portersuklaakakusta. Alkupalalistalta voi napata vaikkapa kukkakaalisalaatin, siikaa ja perunalettua tai sipulikeittoa.

Hukkanen on etsinyt sopivia ravintolatiloja Helsingistä pitkään ja kävi katsastamassa muun muassa aikanaan tyhjillään olleen Ravintola Brondan tilat, jotka sittemmin päätyivät Tomi Björckin ja Matti Wikbergin ravintolayrityksen haltuun. Lopulta sopivan kokoinen ja oikeantyyppinen tila löytyi Kalevankadulta. Ravintola Passion piti avata ovensa jo maaliskuussa, mutta venähtäneen remontin vuoksi avajaiset siirtyivät huhtikuun alkuun.

– Näillä näkymin ja toivottavasti saamme avattua nyt perjantaina 4.4.

Itä-Helsinki saa oman Lähiö-ravintolan

Ravintolavillitys ei näy pelkästään kantakaupungissa, sillä uusia laaturavintoloita on alkanut putkahdella myös Helsingin lähiöihin. Tällä kertaa on vuorossa Itä-Helsinki, tarkemmin sanottuna Rastilan Kartano, jonne avautuu huhtikuu 14. päivä Ravintola Lähiö.

Kartanon valloittaa huhtikuussa kesäravintola Villa Villngenäsistä tuttu tiimi: ruokatarjonnasta vastaavat keittiövirtuoosit Joonas Immonen ja Janne Ahola ja salin puolella määrää useista ravintoloista tuttu ja muun muassa Ravintolapäivän perustajana tunnettu Antti Tuomola.

Ravintolassa pääosassa ovat kolmikon mukaan laadukkaat raaka-aineet, erinomaiset maut sekä konstailematon suhtautuminen ruokaan, juomaan ja elämään yleensä.

– Lähiö on avoinna ympäri vuoden, viikon jokaisena päivänä. Tarjoamme arkisin lounasta, päivittäin illallista, sunnuntaisin brunssia ja kesäaamuisin myös aamiaista. Ruokalistaa Lähiössä ei ole laisinkaan, vaan päivittäin vaihtuva menumme seurailee kasvukausia, tuotteiden saatavuutta ja henkilökunnan mielialoja. Lista on tarkoituksellisen lyhyt ja yksinkertainen, sillä määrän sijasta haluamme keskittyä laatuun, ravintolasta kerrotaan.

Ravintola Lähiön iso, eri tasoihin jakautuva terassi avautuu vehreään puistoon, jonka päässä on uimaranta. Terassilla kasvatetaan myös suurin osa ravintolan käyttämistä yrteistä ja kukista.

– Terassikeittiö tarjoilee kesäiltaisin pieniä ja edullisia annoksia suoraan grillistä – ne voi halutessaan maustaa suoraan ruukkutuoreilla yrteillä.

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat