Ravintola kapinoi koronarajoituksia vastaan Joensuussa – avi määräsi toiminnan lopetettavaksi kolmeksi viikoksi

Aluehallintovirasto määräsi joensuulaisen ravintolan kolmeksi viikoksi kiinni koronarajoitusten rikkomisen vuoksi.

Kyseinen Wanhakulma-nimisen ravintolan pitää Itä-Suomen aluehallintoviraston mukaan sulkea ovensa 18. helmikuuta. Kolmen viikon sulkemisaika osuu hiihtolomaviikoille.

Joensuun Reijolassa sijaitseva ravintola oli aluehallintoviraston mukaan ollut auki 4. ja 5. helmikuuta auki koronarajoitusten salliman ajan ulkopuolella niin, että lukuisat ihmiset nauttivat ravintolassa alkoholia. Poliisipartio oli avin mukaan käynyt paikalla useita kertoja selvittelemässä asiaa. 

Ravintolarajoitusten mukaan kyseisen anniskeluravintolan olisi tullut sulkea kello 18, mutta partio oli vieraillut ravintolassa vielä yhdeksän jälkeen illalla. Poliisilta tulleiden tietojen perusteella aluehallintovirasto määräsi ravintolaa hallinnoivan yrityksen lopettaa kaikki ravitsemisliiketoiminta yrityksessä kolmeksi viikoksi niin, että myös take away -myynti ja kotiinkuljetuspalvelu on kielletty.

– Vastaisuudessa ravintoloitsijan tulee huolehtia siitä, että se noudattaa toiminnassaan niitä anniskelu- ja aukiolorajoituksia ja muita velvoitteita, jotka tartuntatautilaissa ja valtioneuvoston asetuksissa on ravintoloille määrätty koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi, aluehallintovirasto toteaaa tiedotteessaan.

Aukiolo liittyi Avoinna normaalisti -tempaukseen

Viime vuoden lopulla avatun ravintolan sosiaalisen median tileiltä käy ilmi, että osallistunut Avoinna normaalisti -tempaukseen, jossa eräät ravintolat ovat vastustaneet koronarajoituksia pysymällä auki rajoitusten vastaisesti. Mielenilmaukseen oli ilmoittautunut joitain kymmeniä ravintoloita, ja osallistujien määrä väheni ilmeisesti sen jälkeen, kun hallitus helmikuun alussa linjasi ravintolarajoitusten poiston aikataulusta.

Kyseinen ravintola päätyi kuitenkin osallistumaan kansalaistottelemattomuuteen rajoituksia vastaan ja on raportoinut tempaukseen osallistumisestaan laajalti sosiaalisessa mediassa. Tililtä käy ilmi myös poliisin vierailu ravintolassa.

Ravintolan tilillä on osoitettu myös kannustusta Helsingissä näkyneille Convoy Finland -mielenosoituksille, jossa osoitettiin mieltä erityisesti koronarajoituksia vastaan.

MTV Uutiset ei aamulla tavoittanut ravintolaa sen puhelinnumerosta kertomaan mielenilmauksen taustoista tarkemmin.

Lue myös:

    Uusimmat