”Koronakapinaan” nousseelle ravintoloitsijalle tuomio – vähät välitti koronarajoituksista

Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi sakkorangaistuksen ravintoloitsijalle, joka tieten tahtoen ei noudattanut koronarajoituksia.

Mies oli pitänyt turkulaista Ravintola Uljasta auki pidempään, kuin koronarajoitukset sallivat, minkä lisäksi ravintolassa oli ollut voimassa olevien rajoitusten sallimaa suurempi määrä asiakkaita.

Viranomaisen tehtyä tarkastuksen ravintolaan ja määrätessä tyhjentämään ravintolaan oli ravintoloitsija silti päättänyt jatkaa anniskelua ja pitää ravintolan auki.

Mies oli myös pitänyt ravintolaa auki, vaikka viranomainen määräsi ravitsemistoiminnan keskeytettäväksi ja ravintolan pysymään kiinni. Mies oli heti seuraavana päivänä jatkanut ravintolatoimintaa.

Piti rajoituksia mielivaltaisina

Toiminnan taustaa selittänee se, että sosiaalisen median päivityksissä ravintoloitsija oli toistuvasti kertonut vastustavansa koronarajoituksia ja pitänyt yrityksiin kohdistuvia rajoituksia mielivaltaisina.

Koko koronakapina sai alkunsa syyskuun vaihteessa, kun ravintola Uljas ilmoitti Facebookissa, että "vapaus elämään ja yrittämiseen otetaan takaisin" 4. syyskuuta. Samassa päivityksessä yritys ilmoitti poistavansa kaikki koronarajoitukset ja kehottavansa muita yrittäjiä tekemään samoin.

Tunnusti toimintansa oikeudessa

Mies tunnusti toimineensa näin, mutta katsoi, että hänen ravintolaansa kohdistuneet hallinnolliset seuraukset olivat jo toimineet asiassa rangaistuksena.

Oikeus kuitenkin katsoi, että yritykseen kohdistuneet viranomaisen määräykset eivät ole este sille, että ravintoloitsijaa voidaan rangaista hänen toiminnastaan.

Ravintolan toimitusjohtajana toiminut vuonna 1982 syntynyt mies tuomittiin kahdesta terveydensuojelurikkomuksesta 50 päiväsakon sakkorangaistukseen. Hänen tuloillaan se tarkoitti 2 000 euron seuraamusta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Verohallinto haki Ravintola Uljaan sittemmin konkurssiin. 

Rajoitukset kiristymässä – mitä ajatellaan ravintolassa, jossa ei ole vaadittu koronapassia? 3:06
Video: Rajoitukset kiristymässä – mitä ajatellaan ravintolassa, jossa ei ole vaadittu koronapassia? (MTV Uutiset Live 25.11.2021) Videon ravintola ei liity artikkelissa käsiteltävään turkulaisravintolaan

Lue myös:

    Uusimmat