Rautakorvelta suoraa puhetta Tulosruudussa: En olisi ikinä uskonut potkuja Jääkiekkoliitolta

Jukka Rautakorpi puhuu ensimmäistä kertaa potkuistaan nuorten jääkiekkomaajoukkueen peräsimestä. Potkut juuri Jääkiekkoliitosta olivat erityisen kova pala kokeneelle mestarivalmentajalle.

Tulosruudun viikon vieraana ollut Rautakorpi sai lähtöpassit kesken nuorten MM-turnauksen. Suomi oli hävinnyt kolme ensimmäistä otteluaan ja samalla varmuudella pudonnut karsintasarjaan. Jääkiekkoliitto ilmoitti valmennusjohdolle potkuista tappiollisen Ruotsi-ottelun jälkeen. Turnauksen ensimmäinen yhteydenotto liiton suunnalta jäi myös viimeiseksi.

– Tilanne oli aikamoinen shokki alkuunsa. Ei ikinä voinut uskoa, että ensimmäiset potkut tulevat nimenomaan Jääkiekkoliiton tehtävästä. Jotenkin maajoukkuekiekon arvomaailmaa olen pitänyt urheilun keulakuvana. Siinä kohtaa tuli bussin alle heitetty fiilis, Rautakorpi toteaa.

Jääkiekkoliiton strategiaan on kirjattu suomalaisen jääkiekon arvoiksi "kunnioitus, yhteisöllisyys, hauskuus ja erinomaisuuden tavoittelu".

– Kun ajatellaan kunnioituksen näkökulmaa ja yhteisöllisyyttä, niin valmentajakunta ohitettiin aika surutta tässä päätöksessä. Kun kauempaa katsottiin, niin kyllä valmentajan arvostus aika alas laitettiin. Asema voisi olla turvatumpi, ettei valmentajan tarvitse valmentaa pelossa.

Johdolta tuki, ei niskalaukausta

Rautakorven seuraajaksi jo aiemmin nimitetty Jussi Ahokas nousi siis etuajassa nuorten päävalmentajaksi. Rautakorpi toivoo yhden asian muuttuvan Ahokkaan ja hänen seuraajiensa kanssa.

– Tulevaisuudessa kun vähänkin tulee seuraaville nuorille tai kokeneemmille maajoukkuevalmentajille haasteita, kun häviää kaksi ekaa peliä, niin toivon, että siinä kohtaa johto tulee heidän tuekseen – myös julkisesti. Ei pysy piilossa odottaen niskalaukausta, vetoaa Rautakorpi.

– Niin luodaan arvomaailmaa, missä suomalainen jääkiekko menee. Se antaa mallin seurapuolelle, juniorivalmentajille, vanhemmille ja nuorille.

Rautakorpi puhuu myös pelaajapolusta, Pohjois-Amerikan ja Euroopan eroista, nuorten MM-projektista ja kokeneiden valmentajien arvostuksesta – tai sen puutteesta. Katso video yllä!

Lue myös:

    Uusimmat