Mainos

Raumalla paljastui laaja amfetamiinin välitysketju

Raumalle ja muualle Satakuntaan on välitetty kaikkiaan noin kaksi kiloa amfetamiinia.

Rauman poliisi on paljastanut poikkeuksellinen laajan huumausaineiden välitys- ja käyttöverkoston.

Esitutkinnan mukaan Raumalle ja muualle Satakuntaan on välitetty kaikkiaan noin kaksi kiloa amfetamiinia. Tutkinnan yhteydessä on takavarikoitu pieniä määriä myös muita huumausaineita, lääkkeitä ja hormonivalmisteita.

Vyyhti on poikkeuksellisen suuri koko Satakunnassa ja jopa läänitasolla, luonnehtii tutkintaa johtanut rikoskomisario Jussi Aarnio.

- Normaalisti Raumalla tulee vuosittain ilmi vain pari törkeää huumausainerikosta. Tässä niitä on peräti 22, Aarnio sanoo.

Huumausainerikosepäilyjä vyyhdessä on 20 ja käyttörikoksia 24. Jutussa on yhteensä 28 epäiltyä. Heistä viisi on naisia.

Päätekijöitä on neljä. Amfetamiinin päähankkijana poliisi pitää kiukaislaista vuonna 1973 syntynyttä miestä. Suurimman osan edelleenjakelusta ovat hoitaneet vuonna 1965 ja 1978 syntyneet raumalaismiehet. Pieniä määriä heille on omista lähteistään toimittanut myös vuonna 1973 syntynyt raumalaismies.

Poliisilla on näyttöä välityksestä noin 50 käyttäjälle.

Amfetamiinin välityksen lisäksi kiukaislaista miestä epäillään väkivaltaisesta velkojen perinnästä ja toimimattomiksi tehtyjen aseiden muuttamisesta taas toimiviksi.

Huumausaineiden lisäsi tutkinnan aikana on takavarikoitu muun muassa aseita, kaasusumuttimia, anastettua omaisuutta ja rahanväärennysvälineitä.

Juttu on siirtynyt syyteharkintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.