Ratkesiko SM-liigan maalipörssin voitto tähän JYP-tykkiin? Kauden todellinen superonnistuja johti KooKoon showta

Perjantain jääkiekon SM-liiga-kierroksen jännittävin kamppailu nähtiin Jyväskylässä JYPin ja HPK:n välillä. JYP naarasi pisteet 2–1-jatkoaikavoitollaan.

Jyväskylän illan sankariksi nousi jatkoajalla SM-liigan maalipörssin kärki Julius Nättinen. Nättinen pamautti upealla laukauksella kaksi pistettä kotijoukkueelle, kun jatkoaika oli ehtinyt vanhentua vain 48 sekuntia.

HPK:n Tommi Tikka oli tuomittu kärsimään kahden minuutin rangaistusta kampituksesta vain 26 sekuntia aiemmin. Kiekko liikkui JYP-ylivoimassa vauhdikkaasti Jarkko Immoselta  Juuso Vainiolle, joka jatkoi sen Nättiselle. Laukaus suoraan syötöstä yllätti ottelussa 18 kertaa torjuneen Rasmus Reijolan.

Ottelu eteni tasatahtiin sarjataulukon sijoista seitsemän ja kahdeksan kamppailevien joukkueiden välillä. Kotijoukkue avasi maalihanat toisessa erässä ajassa 27.01, asialla kukas muu kuin Nättinen. Nättisellä on illan kierroksen jälkeen kasassa 31 maalia, ja maalipörssin voitto on lähellä. Toisena maalipörssissä on TPS:n Lauri Pajuniemi nyt viiden maalin päässä Nättisestä. Pistepörssissä on tiukempaa, sillä Ilveksen Eemeli Suomi hengittää Nättisen niskaan vain pisteen päässä.

HPK tuli tasoihin vain minuutin ja 41 sekunnin kuluttua. Osuman viimeisteli Filip Krivosik  Arto Laatikaisen syötöstä. Tasatilanteessa jatkettiin jatkoajalle saakka.

JYP nousi voitollaan 86 pisteeseen. Kun HPK:n ottelusta saalistama piste nosti sen 88 pisteeseen, voidaan todeta, että seiskasijasta käydään vielä kovaa kamppailua.

KooKoo kylvetti Sportia

Perjantain kierroksen ilotulituksesta vastasi KooKoo, joka kylvetti Kouvolan illassa Vaasan Sportia. Voitto kouvolalaisille murskaavin 7–1-lukemin. Voitollaan KooKoo nousi sarjassa neljänneksi ohi Ilveksen.

KooKoo onnistui perjantaina laajalla rintamalla, sillä maalintekijälistaan kirjattiin peräti kuuden eri kouvolalaispelaajan nimi.

KooKoo osui maaliin ottelun jokaisessa erässä. Erityinen tehohetki osui toiseen erään, kun Erik Karlsson, Kim Strömberg ja Jere Friberg osuivat reilun kolmen minuutin aikana. Maaliryppään jälkeen tulostaululla komeilivat 6–1-lukemat, eikä voittajaa tarvinnut enää arvailla.

Kovimman pistesaldon keräsi Strömberg, joka paranteli jälleen kerran yhden kauden piste-ennätystään. Tehot 2+1 nostivat 32-vuotiaan hyökkääjän tehoiksi 21+23=44. Ennen kuluvaa kautta Strömbergin ennätyspisteet olivat kolmen vuoden takaa, kun hän nakutti 26 pistettä.

Kuopiossa KalPa yllätti Kärpät. Oululaiset näyttivät jo purjehtivan voittoon, mutta KalPa kiri tasoihin ilman maalivahtia Jesse Grahamin maalilla. Osuma syntyi minuutti ja 27 sekuntia ennen summeria. Jatkoajalla Tommi Jokinen iski kaksi pistettä Kuopiolaisille.


Perjantain kierroksen lopputulokset:

Jyp–HPK 2–1 ja.

KalPa–Kärpät 3–2 ja.

KooKoo–Sport 7–1

Pelicans–Jukurit 1–2

Lue myös:

    Uusimmat