"Ratkaiseva rooli Venäjän etenemisen hidastamisessa": Tällaisia ovat Britannian Ukrainalle toimittamat Brimstone 2 -ohjukset

2:05
Katso video: Miksei länsi anna Ukrainalle järeämpiä aseita? MPKK:n apulaisprofessori: "Sitä ei voi julkisesti sanoa".

Britannia kertoo toimittaneensa Ukrainan asevoimille erittäin tarkkoja Brimstone 2 -ohjuksia. Britannian puolustusministeriö ilmoittaa asiasta Twitter-tilillään.

Puolustusministeriö kertoo twiitissään, että ohjukset lähetettiin osana apupakettia.

– Tällä apupaketilla on ollut ratkaiseva rooli Venäjän etenemisen hidastamisessa, ministeriö twiittaa.

Brimstone 2 -ohjuksen kerrotaan olevan tarkkuusohjus, joka on alun perin suunniteltu käytettäväksi lentokoneista käsin tehtäviin ilma-alusiskuihin. Nykyään sitä voidaan hyödyntää myös hävittäjissä, helikoptereissa ja miehittämättömissä ilma-aluksissa. 

Britannian ulkoministeriön twiitissä olevassa videossa kerrotaan, että Ukrainan maavoimat käyttävät ohjusta panssariajoneuvojen ja panssarivaunujen kaltaisten kohteiden kimppuun.

Ohjus on erittäin tarkka: Sen osumisprosentti on yli 95 prosenttia. Ohjuksen sivullisille aiheuttamien vahinkojen riskit ovat matalat. 

The Telegraphin julkaiseman raportin mukaan yksi ohjus maksaa noin 175 000 puntaa, eli noin 203 000 euroa. Ohjuksen kantaman sanotaan olevan suihkukoneesta laukaistuna noin 59 kilometriä, ja se on suunniteltu osumaan ensisijaisesti maamaaleihin mutta myös liikkuviin ajoneuvoihin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja