Mainos

Raskasta polttoöljyä valui mereen Raahessa

Raahessa merestä on löytynyt vain vähäisiä määriä raskasta polttoöljyä, eikä merialueella ole jouduttu aloittamaan öljyntorjuntaa. Pieniä määriä öljyä löytyi aamulla Lapaluodon edustalta. 

-Sitä ei pysty torjumaan, vaan auringonvalo häivyttää sen aikanaan. Raskasta polttoöljyä on niin vähän, että sitä ei pysty millään laitteella ottamaan sieltä pois, kertoo päivystävä palomestari Juhani Meistamo Jokilaaksojen pelastuslaitoksesta. 

Öljy on peräisin Ruukin Raahen-tehtaalta, jossa sattui viime yönä öljyvuoto voimalaitoksen kattilan huoltotöiden yhteydessä. Suurin osa vuotaneesta öljystä jäi maan pinnalle, mutta osa valui kanaaliputkia myöten mereen. 

 Pelastuslaitos tukki putkien suut, ja satama-alue puomitettiin öljyntorjuntapuomein. Pelastuslaitos on paikalla puhdistamassa satama-allasta. Merialueelta etsitään mahdollisesti sinne levinnyttä öljyä veneillä ja lentokoneella.   

Ruukin Raahen-tehtaalta kerrotaan, että vuoto saatiin nopeasti hallintaan. Öljyn kerääminen ja puhdistustyöt aloitettiin heti. Myös likaantunutta maata alettiin vaihtaa jo yöllä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.