Mainos

Rask: Budjetti ei romahduta aikuiskoulutusta

Ministeri torjuu kritiikin, jonka mukaan aikuiskoulutuksen asema murenisi tuoreen budjettiesityksen myötä. Myös aikuiskoulutuskeskuksille luvataan jatkossa valtio-osuuksia

Opetusministeri Maija Rask torjuu väitteet, että hallituksen budjettiesitys romuttaisi aikuisten ammatillista koulutusta. Raskin mukaan nyt sovitulla yli 230 miljoonan markan määrärahalla kyetään saattamaan loppuun jo aloitetut koulutukset. Rask myöntää, että lisäkoulutuksen määrärahat vähenevät, mutta korostaa koulutuksen aseman samalla vakiintuvan. -Aikuiskoulutuskeskuksien asema vakiinnutetaan, kun ne ovat tällä hetkellä vielä harkinnanvaraisen rahoituksen alaisuudessa. Jatkossa ne tulevat saamaan valtio-osuuksia kuten muutkin oppilaitokset, Rask sanoo Karjalaisen haastattelussa. Rask muistuttaa, että jatkossa tästä tulevat kärsimään ammattikorkeakoulut, yliopistot ja kansanopistot. Ensi vuoden budjetissa ne saavat muutaman miljoonan markan lisärahoituksen.

Opetusministeri sanoo kantavansa erityistä huolta aikuiskoulutuskeskuksista, koska tulevaisuudessa eläkkeelle siirtyvien tilalle tarvitaan yhä enemmän alemman ammattitutkinnon suorittaneita. Erityisesti palkansaajakeskusjärjestö SAK ja Opetusalan ammattijärjestö OAJ ovat arvostelleet budjettia siitä, että ammatillisen aikuiskoulutuksen määrärahat vähenevät, vaikka lisääminen olisi tarpeen mm. korkean työttömyyden vuoksi.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.