Mainos

Rasismista kertonut Valtteri, 11, yllättyi presidentin sanoista: "Olen tosi ylpeä itsestäni!"

11-vuotias Valtteri Saarinen on poika, josta suomalaiset ovat puhuneet tänään Tasavallan presidenttiä myöten. 

Valtterin esiintyminen Ylen Aamu-TV:ssä on nostanut keskusteluun rasismin, jota tummaihoiset lapsetkin Suomessa kokevat. 

– Minua haukutaan neekeriksi ja kakaksi tai kakanväriseksi. Nekruksi ja kaikkea semmoista, hän kertoi Aamu-tv:n haastattelussa.

Lähellä oli, että Valtteri olisi jättänyt menemättä suoraan lähetykseen.

– Sanoin aluksi, etten mene, en mä halua. Sitten sanoin, että katsotaan vielä pari päivää. Yhtäkkiä tuli sellainen olo, että voisinkin mennä. Olen kyllä ylpeä itsestäni ja siitä, että menin. Olisi kyllä jäänyt hieno kokemus kokematta. Oon saanut esiintymisestä vaan hyviä kommentteja.

Hän valmistautui lähetykseen käymällä asioita perheensä kanssa. Mutta kun lähetys alkoi, iski pieni jännitys.

– Mutta vielä enemmän mua on jännittänyt se, kun kuuluisat ihmiset ovat jakaneet juttua! Se jännitti todella paljon, kun sain siitä tietää.

Valtteri kuulee MTV Uutisten haastattelussa, että myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kommentoinut esiintymistä Facebookissa.

Niinistö kertoi järkyttyneensä Valtterin tarinasta.

– Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua. Valtteri antoi rohkean mallin rasismin vastaiselle viikolle!, presidentti kirjoitti.

Valtteri oli vasta kuullut muun muassa presidentti Tarja Halosen, Alexander Stubbin ja Mustan Barbaarin reaktioista.

– On se aika hienoa, että presidentti kehuu mua ja sitä, mitä saan aikaan. En olisi ikinä arvannut, että tästä tulee näin iso juttu. Tuntuu aika hyvältä, mutta jännittää kyllä sekin, tuleeko tästä jotain jatkoa, Valtteri pohtii.

Valtterin mukaan tänään mediassa on painotettu paljon ihorasismia, mutta hän toivoo, ettei Suomessa olisi minkäänlaista rasismia ketään kohtaan.

– Voi kun voisimme elää rauhassa. Kaikki me olemme ihmisiä, kaikkien pitäisi hyväksyä toiset sellaisena kuin he ovat, eikä kenenkään tarvitsisi muuttua yhtään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.