Mainos

Liisi keskeytti tappelun koulussaan, vuoden päästä postissa tuli kutsu Linnan juhliin – "Valtavan suuri kunnia"

Vuosi sitten kotkalainen Liisi Laitila, 19, keskeytti tappelun koulunsa pihalla. Media kiinnostui tapauksesta, ja niin myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka jakoi Laitilasta kertovan jutun Facebookissa. Laitila ei kuitenkaan arvannut, että vuoden kuluttua postissa saapuu kutsu Linnan juhliin.

Laitila ei osannut ollenkaan odottaa kutsua. Epäilys kutsun saapumisesta heräsi, kun kotona olleelta isältä tuli arvoituksellinen viesti.

– Siinä luki: "Liisi, iskä on hyvin vihainen. Eikö me sovittu, että ensin minä ja sitten vasta sinä", Laitila kertoo.

Tämä liittyi isän ja tyttären aiempaan vitsailuun Linnan juhla -kutsuista. Vasta kun Laitila pääsi kotiin ja näki kirjeen keittiön pöydällä, hän alkoi uskoa asiaan. 

– En ollut todellakaan odottanut mitään kutsua, se tuli ihan puskista. Huhhuh, pikku sokki, Laitila kertaa.

Tappelun keskeyttäminen aiheutti mediamylläkän

Vuosi sitten abiturienttina Laitila näki kahden pojan tappelevan koulunsa pihalla. Laitilan mukaan osa ympärillä olleista koululaisista kuvasi tilannetta puhelimillaan, eikä kukaan tehnyt mitään auttaakseen tai lopettaakseen tappelun. 

Laitilan väliintulo keskeytti lopulta rähinän. Muun muassa Yle ja Iltalehti tekivät aiheesta jutut, joissa Laitila toivoi kouluihin lisää ryhmähenkeä kiusaamisen lopettamiseksi.

Myös Sauli Niinistö jakoi Ylen jutun Facebook-tilillään.

– "Se, ettei kukaan kavereista auta, satuttaa entisestään. Pitää reippaasti avata suu ja puhua." Näin puhuu ja toimii abiturientti Liisi Laitila. Annetaan Liisille tässä työssä virka-apua, minä olen mukana!, Niinistö sanoi saatetekstissä Facebookissa.

Laitila kertoo, että hänen toimintansa tilanteessa lähti selkäytimestä, eikä hän arvannut, että tapaus voisi johtaa johonkin tällaiseen. Hänestä on hienoa, että kiusaamisen vastaiset teot saavat palstatilaa ja asioita nostetaan esille, tasavallan presidenttiä myöten.

– Olihan se mediahuomio aikamoinen hässäkkä. Hienoa, että tuollaisesta ikävästä asiasta, kuten tappelusta, tuli jotain näin hyvää ja pääsin levittämään omien aatteideni mukaista sanomaa, Laitila sanoo.

"Valtavan suuri kunnia"

Kutsu Linnan juhliin ei missään vaiheessa käynyt Laitilan mielessä, vaikka Niinistö tekikin Facebook-jaon. Vuoden päästä kutsu kuitenkin tuli.

– Sanat eivät riitä kuvailemaan. Se on niin valtavan suuri kunnia, että saa kutsun ja mielestäni on tosi hienoa, että muillekin nuorille on jaettu kutsuja. Se on hienoa, että presidentti kutsuu myös nuoria vaikuttajia.

Laitila kertoo, että pientä jännitystä on ilmassa, mutta hyvällä tavalla. Hän ei vielä ole juurikaan ehtinyt miettiä juhlia, mutta kertoo odottavansa niitä innolla. Hän toivoo myös tapaavansa Linnassa paljon mielenkiintoisia ihmisiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.