Mainos

Räsänen: Suomessa Snowdenia ei voi auttaa erikoisjärjestelyillä

13:14

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan tietovuotaja Edward Snowdenia ei voida auttaa Suomessa poliittisella päätöksellä.

Lainsäädäntö velvoittaa kohtelemaan jokaista turvapaikanhakijaa tasavertaisesti, eikä esimerkiksi Räsäsellä sisäministerinä ole toimivaltaa puuttua turvapaikkahakemuksiin. Räsäsen mukaan menettelytapa on yleinen EU-maissa.

– Meidän lainsäädäntömme näkökulmasta Snowden ei ole edes jättänyt turvapaikkahakemusta, vaan kirjeen, joka koskee turvapaikkaa, Räsänen huomauttaa.

Sisäministeriö ilmoitti aiemmin päivällä, ettei ulkomailla tehtyjä turvapaikkahakemuksia käsitellä lainkaan. Jos Snowden kuitenkin onnistuisi pääsemään Suomen kamaralle, hän voisi hakea turvapaikkaa kuin kuka tahansa ulkomaalainen. Räsänen kuitenkin huomauttaa, että hakemuksen käsittelyssä tulisi ottaa huomioon Yhdysvaltojen kanssa tehty luovutussopimus.

Suomen Venäjän-suurlähetystö vastaanotti Snowdenin turvapaikkahakemuksen eilen faksilla. Ulkoministeriön mukaan Snowdenille vastataan suurlähetystöstä parin päivän sisällä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.