Mainos

Snowdenin avunpyyntö Suomelle kiinnostaa maailmalla

Sisäministeriössä on annettu tänään lukuisia haastatteluja ulkomaisiin medioihin tietovuotaja Edward Snowden -tapauksesta. Snowden on hakenut Wikileaksin mukaan turvapaikkaa Suomen lisäksi paristakymmenestä maasta.

Ulkoministeriö vahvistaa, että tietovuotaja Edward Snowden on hakenut turvapaikkaa myös Suomesta. Hakemus on tullut Suomen Venäjän-suurlähetystöön faksilla.

Ylijohtaja Jorma Vuorio Sisäministeriön maahanmuutto-osastolta kertoo, että Suomen turvapaikanhakemuksiin liittyvä lainsäädäntö on kiinnostanut tänään paitsi kotimaista myös ulkomaista mediaa.

– Asia on herättänyt runsaasti huomiota eri puolilla maailmaa, ja kansainvälisistä medioista on tullut todella paljon kyselyitä. Lehdistä on soitettu Yhdysvaltoja myöten. Tapaus on kiinnostanut myös eurooppalaista mediaa.

– Toimittajia on kiinnostanut lähinnä tämä prosessi, miten Suomesta voi hakea turvapaikkaa ja miten hakemukseen suhtaudutaan, jos jättää sen kirjeitse, niin kuin tässä tapauksessa on tehty, Vuorio selvittää.

Sisäministeriön mukaan ulkomailta tulleita turvapaikkahakemuksia ei Suomessa käsitellä. Ulkomaalaislain mukaan turvapaikkaa voi hakea Suomesta vain valtion sisällä, eikä esimerkiksi ulkomailla sijaitsevaa suurlähetystöä lasketa osaksi Suomen valtiota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.