Mainos

Räsänen jää yöksi sairaalaan

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) jää yöksi tarkkailtavaksi Töölön sairaalaan.

Auto-onnettomuuteen aamulla joutuneen Räsäsen voinnista ei illalla kerrottu julkisuuteen. Räsäsen erityisavustaja Sonja Falk sanoi, että ministeri kuitenkin jää yön yli Töölön sairaalaan.  

– Muuten emme tänään tiedota hänen voinnistaan. Seurantaa jatketaan Töölössä ja huomenna tiedetään paremmin, tarvitseeko hän sairaslomaa ja jos tarvitsee, minkä pituista, Falk kertoi STT:lle illalla.  

Räsänen joutui auto-onnettomuuteen aamulla Virolahdella Kymenlaaksossa. Turma tapahtui kymmenisen kilometrin päässä Vaalimaan raja-asemasta. Räsäsen piti tutustua asemalla rajaturvallisuustilanteeseen pääministeri Alexander Stubbin (kok.) kanssa.  

Ministerin autonkuljettajan ohjaama auto oli menossa valtatie 7:ää Vaalimaan suuntaan, kun Miehikkäläntien risteyksessä tuli kärkikolmion takaa eteen henkilöauto. Eteen tulleen auton kuljettajan oli poliisin mukaan tarkoitus ajaa valtatien yli.  

Räsänen vietiin turman jälkeen ensin Kotkan keskussairaalaan, josta hänet päätettiin siirtää jatkotutkimuksiin Töölöön. Erityisavustaja Falkin mukaan kyse ei kuitenkaan ollut kiireellisestä siirrosta Helsinkiin.  
  
Tie oli liukas ja sohjoinen  
  
Ministerin auto törmäsi henkilöauton takakulmaan. Ministeri Räsänen istui auton takapenkillä oikealla puolella.  

Sisäministeriön mukaan Räsäsen autonkuljettaja voi hyvin eikä ole sairaalahoidossa. Sen sijaan toisen henkilöauton kuljettajan tai mahdollisten matkustajien tilanteesta viranomaiset eivät kertoneet.  

Poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumaan. Myös kuljettajien ajo-oikeudet olivat kunnossa. Tien pinta oli poliisin mukaan liukas ja sohjoinen. Myös lumisade saattoi heikentää näkyvyyttä turmapaikalla.  

Henkilöautot vaurioituivat onnettomuudessa pahoin, ja ne jouduttiin hinaamaan pois paikalta.  

– Onnettomuuteen mahdollisesti liittyvää rikosnimikettä ei ole vielä määritelty, kertoi Kaakkois-Suomen poliisin viestintäpäällikkö Heli Jämsen-Turkki.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja