Mainos

Räppärin hurja historia: Pahoinpitelyitä, automurtoja, lastenkoteja

Ylöjärveläinen Marko Salonen huostaanotettiin, kun ikää oli yhdeksän. Takana oli pitkittynyt varastelukierre, joka alkoi isompien pakottamisesta. Jos Marko ei näpistänyt kaljaa kaupasta, hän sai nyrkistä. Nyt hurja historia on riimeinä nauhalla.

Marko Salonen alias Kirka Rapitzin kokoaa huonekaluja Tampereen Nekalassa. Töissäkin syntyy uusia riimejä.

- Kun on tylsä hetki eli ei ole hommaa, niin minulla on aina vihko mukana ja kirjoittelen. Olen hetken omissa maailmoissa, kunnes pomo huutaa "nyt Marko töihin äkkiä" ja sitten se on menoa taas, räppari nauraa.

Kotiin tultiin nokka verisenä

Matka huonekalukauppaan on ollut pitkä. Jo koulupolun alussa Rapitzin joutui pitkittyneen koulukiusaamisen uhriksi.

- Välillä tultiin koulusta kotiin nokka verisenä. Olin itse kahdeksan ja ne pojat oli 16-17 vuoden ikäisiä.

Teinit pistivät koululaisen varastamaan milloin mitäkin. Jos poika ei uskaltanut, hän tunsi sen nahoissaan. Varastamisesta tuli tapa ilmentää itseään. Näpistelykierre jäi päälle.

- Loppujen lopuksi murtauduin autoihin. Äiti haki kerta toisensa jälkeen "kyttikseltä", Ylöjärven riimihirmu kertaa tapahtumia.

Koulukiusaus sai välttelemään koulua ja lintsaus vaikeutti koulunkäyntiä. Huostaanotto tehtiin yhdeksän vuoden iässä. Rapitzinilla on takana kuusi lastenkotia. Kotia, joissa syntyi musiikillinen muutos.

- Selviydyin musiikin avulla.

Kiusaajille joululahjaksi järkeä

Räppärilla on takana jo 14 omakustannelevyä. Tuorein albumi näki valon syksyllä. Siinä hän on tilittänyt avoimesti lapsuutensa ja nuoruutensa väririkkaat tapahtumat.

Hän itse ei kanna kaunaa kiusaajilleen, mutta nykyisille koulukiusaajille hän toivoo joululahjaksi järkeä. Lastenkodeista hänellä ei ole pahaa sanaa, päinvastoin.

-  Olen erittäin kiitollinen, että minut huostaanotettiin, koska elämäni voisi olla tosi pahoilla raiteilla tällä hetkellä. Voisin olla vankilassa. Tässä hetkessä minulla on kaikki hyvin.

Kommentointi suljettu asiattomien viestien takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.