Räppäri Ibellä kovat tulot ja kymppitonnien mätkyt

Ibe teki viime vuonna rahaa, mutta joutui myös maksamaan reippaasti mätkyjä.

Rap-artisti Ibe eli Ilmari Kärki teki viime vuonna isoa tiliä, mutta sai myös maksettavakseen jättimätkyt. Tuoreiden verotietojen mukaan räppäri tahkosi vuonna 2022 ansiotuloja 98 879 euroa ja pääomatuloja hän sai 390 euroa. Mätkyjä hänelle kosahti maksettavakseen 21 301 euroa. 

Perjantaina 3. marraskuuta uuden albumin julkaissut räppäri heitti kesällä 2023 vain yhden keikan, kun hän esiintyi heinäkuussa Turun Ruisrockissa. Hän kertoi aiemmin sosiaalisessa mediassa suostuvansa keikalle tauoltaan 50 000 euron summalla. 

ibe vieraili viime lauantaina Huomenta Suomen haastattelussa, jossa häneltä kysyttiin, miksei hän ottanut kaikkea irti suosiostaan ja kerännyt rahoja pois heittämällä tänä vuonna esimerkiksi kiertueita. Yksi keikka vuodessa kun ei välttämättä ole suositulle artistille taloudellisesti kannattavaa.

– Kyllä siinä ehkä saattoi olla taloudellisesti järkeä, jos miettii vähän pidemmän kaavan kautta. Mutta minä myös tarvitsin taukoa keikkailusta, jotta siitä tulisi itselleni taas spesiaalia. Jos jotain tekee liikaa, se menettää helposti merkityksensä, hän sanoi.

Asia 60 sekunnissa – Näin tarkastat verotiedot 0:54
Näin selvität verotiedot

 

Lue myös:

    Uusimmat