Tänä vuonna vain yhden keikan heittänyt räppäri Ibe paljastaa, jatkaako samalla taktiikalla myös ensi vuonna

Rap-artisti Ibe haluaa olla suomalaisen musiikin uudistaja 11:49
Katso Iben koko haastattelu videolta!

Uuden albumin julkaissut Ibe heitti tänä vuonna vain yhden keikan.

Rap-artisti Ibe eli Ilmari Kärki julkaisi perjantaina 3. marraskuuta seitsemännen albuminsa RÄPPÄRI. Kyseessä on 24-vuotiaan räppärin toinen vuoden sisällä julkaisema albumi ja se striimasi jo ennakkoon platinaa.

Ibe vieraili uuden albuminsa tiimoilta Huomenta Suomen haastattelussa lauantaiaamuna 4. marraskuuta. Haastattelussa artistilta kysyttiin, miten ihmeessä hän pystyy puskemaan musiikkia ulos niin kovalla tahdilla kuin hän on tänä vuonna tehnyt.

– Asiaa helpottaa se, että tykkää tehdä sitä musaa ihan sikana. Ei ole oikein mitään parempaakaan tekemistä. Sinne studiolle aina vaan päätyy uudestaan ja uudestaan, hän kertoi.

Valtavaa suosiota nauttiva Ibe heitti kesän 2023 ainoan keikkansa heinäkuussa Turun Ruisrockissa. Hän kertoi aiemmin sosiaalisessa mediassa suostuvansa keikalle tauoltaan 50 000 euron summalla. 

Huomenta Suomessa räppäriltä kysyttiin, miksei hän ottanut kaikkea irti suosiostaan ja kerännyt rahoja pois kuleksimasta heittämällä tänä vuonna kiertueita. Yksi keikka vuodessa kun ei välttämättä ole suositulle artistille taloudellisesti kannattavaa.

– Kyllä siinä ehkä saattoi olla taloudellisesti järkeä, jos miettii vähän pidemmän kaavan kautta. Mutta minä myös tarvitsin taukoa keikkailusta, jotta siitä tulisi itselleni taas spesiaalia. Jos jotain tekee liikaa, se menettää helposti merkityksensä, hän sanoi.

– Se voi olla aina spesiaalia yleisölleni, jotka tulevat vaikkapa kerran vuodessa keikalleni, mutta tänä vuonna pääsin itsekin käymään vain kerran omalla keikallani, ja se oli minulle todella spesiaalia, hän jatkoi.

Jännitykseltä räppäri ei Ruisrockissa säästynyt. Hän kuitenkin totesi, että Ruisrockin päälavalle hypätessä pahin jännitys sekä pelot oli jo voitettu.

Keikkakuntoaan Ibe piti tauon aikana yllä muun muassa urheilemalla ja esittämällä kappaleitaan olohuoneessaan kaukosäädin mikkinään. 

– Ehkä sellaista jonkinlaista mielikuvaharjoittelua, että kohta pitää hypätä sinne, ja kun on siellä, niin voi todeta, että noniin, tämä on ollut unissani jo, nyt ei muuta kuin suoritetaan vaan, hän sanoi.

Entä miten on ensi vuoden laita, vetääkö Ibe silloinkin vain yhden keikan?

– Voin paljastaa sen, että ensi vuonna on tulossa enemmän keikkoja kuin yksi ja niistä aion ilmoitella omissa kanavissani hyvin pian, hän sanoi.

Yllä olevalta videolta näet koko haastattelun, jossa Ibe muun muassa kertoo suhtautumisestaan mediaan.

Alla olevalta videolta näet räppärin haastattelut hänen Ruisrock-keikkansa jälkeen.

Rap-artisti Ibe esiintyy tänä vuonna vain kerran – kertoo syyn keikkansa jälkeen Ruisrockissa 4:17
Rap-artisti ibe esiintyy tänä vuonna vain kerran – kertoo syyn keikkansa jälkeen Ruisrockissa

"Katsos, seljankukkamehua" – rap-artisti Ibe Ruisrockin backstagella 2:00
"Katsos, seljankukkamehua" – rap-artisti Ibe Ruisrockin backstagella

Lue myös:

    Uusimmat