Raportti: Seuraava Android-versio Applen jalanjäljillä – käyttöliittymää uusitaan huomioimaan loven näytössä

Google on uudistamassa seuraavassa Android-versiossaan Android P:ssä muun muassa käyttöliittymää tukemaan paremmin näytön yläreunasta löytyviä lovia, raportoi Bloomberg.

Näyttölovitrendi lähti liikkeelle Applen iPhone X:ssä loppuvuodesta. Tänä vuonna markkinoille odotetaan lukuisia Android-puhelinmalleja laajoilla, lähes koko etupuolen kattavilla näytöillä erilaisilla näytön yläreunan lovilla. Esimerkiksi koko Huawein P20-huippupuhelinkolmikko on aiempien vuotojen perusteella saamassa lovinäytön. Myös Bloomberg vahvistaa raportissaan Huawein kehittävän lovella näytössä varustettua älypuhelinta.

Näytön lovesta voivat löytyä älypuhelimissa puhelinkuuloke, etukamera sekä muita antureita.

Bloombergin mukaan tämän vuoden Android-päivityksessä Google tulee myös integroimaan Google Assistant -virtuaaliavustajan tiukemmin käyttöjärjestelmään, parantamaan akunkestoa sekä tukemaan lovinäyttöjen ohella paremmin myös useita ja taipuvia näyttöjä, joiden odotetaan myös yleistyvän pian.

Google uusii myös Androidin käyttöliittymää ja Bloombergin mukaan päivityksen erityinen tavoite on houkutella enemmän iPhone-käyttäjiä vaihtamaan Androidiin parantamalla käyttöliittymän ulkoasua.

Sovelluskehittäjät tulevat saamaan Android P:ssä mahdollisuuden integroida Googlen äänipohjaisen assistenttiteknologian sovelluksiinsa. Mahdollista on myös Google Assistantin integrointi yhdessä hakupalkin kanssa osaksi kotinäkymää. Ilmeisesti kyse olisi integroinnista kiinteäksi osaksi kotinäkymää, mutta Bloombergin mukaan lopullisia päätöksiä ei ole vielä tehty.

Jos viime vuosina nähty toistuu, kerrotaan Android P:stä ensitiedot kehittäjäesiversion julkaisun kanssa jo piakkoin, jo ennen toukokuussa järjestettävää Google I/O -kehittäjätapahtumaa.

Sisäisesti Android P:n koodinimi on Googlella Bloombergin mukaan Pistachio Ice Cream, mutta lopullinen markkinointimeksi odotetaan tulevan jotain muuta.

Bloombergin raportti ei ota kantaa vielä Googlen omien Pixel-älypuhelinten seuraavaan sukupolveen. Kun Android P:ssä panostetaan vahvasti lovinäyttöjen tukeen, herättää tämä tietenkin spekulaatioita myös Googlen aikeista hyödyntää lovinäyttöjä omissa tulevissa älypuhelimissaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja