Raportti: Applelta uusi edullinen iPad ensi viikolla – MacBook-uutuudet eivät ”todennäköisesti” ehdi mukaan

Apple aikoo julkistaa uuden edullisen iPad-mallin ja koulutusaiheisia ohjelmistoja ensi viikon tilaisuudessaan, raportoi Bloomberg lähteisiinsä perustuen. Apple kertoi aiemmin järjestävänsä ensi viikon tiistaina 27. maaliskuuta Chicagossa paikallisessa Lane Tech College Prep High Schoolissa koulutusaiheisen tilaisuuden.

Ensi viikon tilaisuus on ensimmäinen Applen koulutukseen keskittyvä tilaisuus sitten vuoden 2012, jolloin Apple esitteli e-kirjojen suunnittelutyökalun iPadille. Tilaisuus on poikkeuksellinen myös järjestämispaikaltaan.

Jo aiempien huhujen ja paljastusten perusteella Applelta odotetaan uudistettua versiota sen iPad-malliston edullisimmasta vaihtoehdosta, 9,7 tuuman iPadista, jonka nykyinen versio esiteltiin vuosi sitten. Uudistetun version tuomista muutoksista ei ole vielä mitään tietoa.

Koulut ja opiskelijat ovat yksi tärkeä kohderyhmä edulliselle iPadille. Bloombergin mukaan Apple pyrkii uudella iPadillaan vastaamaan Googlen ja Microsoftin kilpailuun koulutussektorilla. Yhdysvalloissa Applen markkinaosuus laitteissa esiopetuksesta yläkouluun asti oli viime vuonna 17 prosenttia, Googlen 60 prosenttia ja Microsoftin Windows-tietokoneiden 22 prosenttia.

Bloombergin lähteiden mukaan Applella on uuden iPadin ohella kehitteillä uusi, myöskin huhuttu edullisempi ”alle 1 000 dollarin” MacBook-läppäri, mutta se ei luultavasti ehdi julkaistavaksi vielä ensi viikolla. Uusi tietokone tulisi todennäköisesti korvaamaan MacBook Airin, jota on ulkoisesti uudistettu merkittävämmin viimeksi vuonna 2010.

Bloomberg on jo aiemminkin raportoinut Applen kehittävän iBooks-kirjakaupastaan ja -lukusovelluksestaan uudistettua versiota. On epävarmaa, tullaanko sitä esittelemään ensi viikolla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja