Raportti: Applen uusi edullinen MacBook tulossa Retina-näytöllä – myös iPad-perusmalli uudistuu pian

Applelta on odotettu lähiaikoina MacBook- ja iPad-uutisia, ja nyt tuorein raportti DigiTimesilta tarjoaa uusia yksityiskohtia.

Tähän asti huhuissa on puhuttu uudesta MacBook Airin edullisemmasta versiosta, mutta DigiTimesin mukaan uuden mallin hinta olisi säilymässä suunnilleen ennallaan tai jopa hieman nousemassa. Uusi tieto kuitenkin on laitteen tulo merkittävästi paremmalla näyttötarkkuudella. Näytön tarkkuus nousee Applen MacBook Pro -tietokoneista tutulle Retina-tasolle. DigiTimesin mukaan MacBook Airin seuraajaan tulevien 13,3 tuuman näyttöpaneelien tarkkuus on samat 2560×1600 kuin 13-tuumaisessa MacBook Prossakin.

DigiTimes kertoo Applen suunnitelleen alun perin näyttöpaneelien hankkimista kiinalaisvalmistajalta kustannusten vähentämiseksi, mutta päätyneen ongelmien vuoksi tilauksiin korealaiselta LG Displaylta. Se on aloittamassa näyttöpaneelitoimitukset huhtikuussa, ja uuden MacBookin massatuotanto alkaa toukokuussa tai kesäkuun alussa. Quanta Computerin vastuulla tulee olemaan 70 prosentin laitteiden kokoonpano lopun 30 prosentin jäädessä Foxconnille.

Applen tavoitteena kerrotaan olevan kuuden miljoonan uuden MacBook-mallin toimitukset tänä vuonna, mutta DigiTimesin tutkimusyksikkö uskoo Applen yltävän todellisuudessa vain neljään miljoonaan.

Jääkö nykyinen MacBook Air -malli yhä myyntiin edullisemmalla hinnalla, on toistaiseksi epäselvää.

Uuden MacBook-mallin ohella myös iPad-mallisto uudistuu edullisemmasta päästä kevään aikana. DigiTimes toistaa tuoreessa raportissaan tiedot, joiden mukaan 9,7 tuuman iPad uudistuu toisen vuosineljänneksen aikana. Kalliimmat iPad Pro -mallit puolestaan ovat saamassa seuraajat vasta vuoden jälkipuoliskolla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja