Mainos

Rapakunnossa armeijaan? Moni alokas saa kuntotesteistä vain tyydyttävän tuloksen – kunnonkohotukseen houkutellaan lisälomilla

7:08
Näin alokkaat aloittivat ensimmäisen päivän Santahaminassa!

Reilut 12 000 alokasta astuu tänään armeijan palvelukseen. Osalle alokkaista armeija voi tuntua aluksi rankalta, sillä moni siirtyy armeijan harmaisiin huonokuntoisena. 

Liikunnanohjaaja Mari Riekkinen kertoo alokkaiden kuntotestitulosten jäävän usein tyydyttävälle tasolle.

Alokkailla on edessä heti palveluskauden alussa Cooperin juoksutesti sekä lihaskuntotestit, joissa tehdään vatsalihaksia ja punnerruksia sekä mitataan vauhdittoman pituushypyn tulos. Myös varusmiesten vyötärönympärys mitataan.

Helsingin Santahaminan varuskunnan saapumiserän johtajan Miikka Heikkilän mukaan hyviin testitulokseen ei vaadita ihmeitä normalaikuntoisilta ihmisiltä.

Kuntoilusta lisälomaa

Varusmiehiä yritetään innostaa Riekkisen mukaan liikkumaan tarjoamalla kiinnostavia lajeja ja välineitä. Santahaminan varuskunnasta löytyy esimerkiksi kiipeilyseinä ja läskipyöriä. Lisäksi jokaiselle pyritään löytämään omalle kunnolle sopivia harjoituksia.

Myös lomia käytetään houkuttimena. Osallistumalla ahkerasti liikuntakerhotoimintaan voi Riekkisen mukaan ansaita kuntoisuusloman.

Kunnonkohotusta armeijassa

Moni tuore alokas testasi Santahaminassa heti saapumispäivänä armeijan kuuluisat munkit. Samalla monet toivovat saavansa armeijasta apua kunnonkohotukseen.

Jääkärikomppanian alokas Pauli Roivainen ei valmistautunut armeijaan erityisesti, mutta odotukset armeija-ajalta ovat suuret.

– Suunnitelmissa on kohottaa kuntoa, Roivainen sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja