Rantabaari-näyttelijä Matti Leino teki ensimmäisen tv-roolinsa 20 vuotta sitten: "Sen ikäisenä sen mielsi vain huikeaksi kokemukseksi"

Näin Rantabaarin Anssi on kehittynyt näyttelijä Matti Leinon mielestä 1:42
Katso videolta, miten Matti Leinon Rantabaari-hahmo Anssi on kehittynyt kaikkien kuuden kauden aikana.

Näyttelijä Matti Leino oli vain 15-vuotias astuessaan ensi kertaa tv-kameroiden eteen. 

Rantabaari-tv-sarjan näyttelijä Matti Leinon mielestä suurin oppi ohjelman tekemisessä on ollut armollisuus.

– Tällaisen sarjan kuvaamisessa vauhti on tehokas ja kohtausmäärät jäätävän isot, joten ei voi takertua yhteen, yksittäiseen kohtaukseen. Pitää osata luottaa ohjaajan sanaan, Leino kertoi MTV Uutisille.

Leinon roolihahmo Anssi tulee kokemaan 6. kauden alussa aika rajunkin yllätyksen ja hänen elämänsä tulee muuttumaan todella paljon. 

Leino teki ensimmäisen tv-roolinsa 20 vuotta sitten vuonna 2003 Ylen tv-sarjassa nimeltään Laura kesäleirillä. Tuota roolia hän muistelee lämmöllä. 

– Se oli ensimmäinen kunnon kosketus tähän ammattiin. Tosin ehkä sen ikäisenä sen mielsi vain huikeaksi kokemukseksi. Hullua, miten nopeasti tämä 20 vuotta on mennyt. Tuntuu, että tein sen vain muutama vuosi sitten. 

Leinon hahmo oli sarjassa vielä pahaa aavistamaton nuori teini, aivan kuten hän itsekin tuohon aikaan. Roolista hän oppi sen, miten epäolennaista on kiinnittää huomiota siihen, miltä näyttää, kun kuvataan. 

– Olin silloin niin vahvasti tietoinen, millaisissa asennoissa olin ja millaisella äänellä puhuin. Onneksi kesän aikana opin pääsemään irti liiallisesta itsetarkkailusta ja hengittämään hahmoani.

Rantabaari MTV Katsomo+ -tilaajille 31.5. alkaen neljä jaksoa perjantaisin. Maksuttomassa MTV Katsomossa yksi jakso päivässä maanantaista torstaihin ma 3.6. alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat