Ranskan ympäriajo ja F1-kisa siirtymässä uuden linjauksen myötä

Ranskan ympäriajon siirtyminen vaikuttaa yhä ilmeisemmältä Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kiellettyä yleisötapahtumat heinäkuun puoliväliin saakka. Pyöräilypiireissä arvioidaan, että tapahtuman lykkääntyminen koronaviruspandemian tieltä kesän loppupuolelle on enää virallista ilmoitusta vailla.

Ranskan ympäriajon oli tarkoitus alkaa 27. kesäkuuta ja päättyä 19. heinäkuuta. Järjestäjät suunnittelivat aluksi yleisön sulkemista reitin varrelta. Nyt järjestäjät pohdiskelevat kilpailun aloittamista 25. heinäkuuta Nizzasta, ja kilpailu päättyisi Pariisiin 16. elokuuta.

Järjestäjien tuoreimmista suunnitelmista kertoo muiden muassa cyclingnews-sivusto. Sivuston mukaan kilpailun järjestäjäpaikkakunnat olisivat jo hyväksyneet tapahtuman siirron myöhemmäksi kesään.

Samalla Macronin ilmoitus vaikuttaa suoraan myös Ranskan F1-osakilpailun järjestämiseen. 28. kesäkuuta ajettavaksi suunniteltu GP on mitä todennäköisimmin siirtymässä myöhemmäksi. F1-sarja ei osannut tuoreeltaan kommentoida tilannetta BBC:n kysyttyä asiasta.

Yksi mahdollisuus kisan toteutumiselle on ajaminen tyhjille katsomoille, mutta tämä vaihtoehto ei ole ollut järjestäjien mieleen, sillä mahdollisuus kisojen toteutumiseen loppukesästä on vielä olemassa.

Ranskan 67 miljoonan väestössä on todettu tiistaihin mennessä lähes 137  000 koronavirustartuntaa. Worldometersin mukaan uhriluku oli 14  967 tiistaiaamuna, ja lähes 7  000 ihmistä oli joutunut viruksen takia teho-hoitoon.

Pandemia on iskenyt Euroopassa pahimmin Italiaan, Espanjaan ja Ranskaan.

Lue myös:

    Uusimmat