Ranskalaisturistien katoaminen vappuna johti kansainväliseen erikoisjoukkojen operaatioon – kaksi sotilasta sai surmansa panttivankien yöllisessä vapautuksessa

Ranskalaiset erikoisjoukot ovat vapauttaneet neljä panttivankia länsiafrikkalaisessa Burkina Fasossa, kertoi Ranskan hallitus perjantaina. Vapautusoperaation aikana kaksi sotilasta sai surmansa.

Panttivankien joukossa oli kaksi ranskalaista, yksi yhdysvaltalainen ja yksi eteläkorealainen.

Ranskalaisturistit olivat vierailemassa Pendjarin kansallispuistossa Burkina Fason naapurimaa Beninissä, kun he katosivat vappuna. Kaikki viittaa siihen, että heidät kuljetettiin Beninistä sieppauksen jälkeen Burkina Fasoon, missä islamistiset terroriryhmät ovat lisänneet hyökkäyksiään viime kuukausina.

Ranskan puolustusministeri Florence Parly kiitti Beninin ja Burkina Fason viranomaisia avusta "mutkikkaassa operaatiossa". Samalla hän kiitti Yhdysvaltoja sen "kallisarvoisesta tuesta".

Panttivankien vapautusoperaatiossa surmattiin neljä sieppaajaa.

Ranskalla tuhansia sotilaita entisissä siirtomaissaan

Pendjarin kansallispuisto sijaitsee lähellä Burkina Fason vastaista rajaa. Se tunnetaan etenkin norsuistaan ja leijonistaan.

Ranskalaisia kuljettanut auto samoin kuin heidän kuljettajansa pahoin runneltu ruumis löydettin pian kaksikon katoamisen jälkeen.

Vapautetut ranskalaiset ja eteläkorealainen saapuvat Pariisin lähellä olevalle sotilaslentokentälle lauantaina. Heitä vastassa on omaisten lisäksi muun muassa Ranskan presidentti Emmanuel Macron.

Ranskalla on entisissä siirtomaissaan Malissa, Burkina Fasossa, Nigerissä ja Tshadissa 4 500 sotilasta. Operaatio Barkhanen tarkoituksena on auttaa paikallisia sotilaita taistelussa jihadistiryhmiä vastaan. Vuoden 2013 jälkeen alueella on kuollut 24 ranskalaissotilasta.

Burkina Fason itä- ja pohjoisosista yli 100 000 ihmistä on paennut alueella toimivia islamistiryhmiä.

Lue myös:

    Uusimmat