Ranskalaiskomissaarilta paljastus: Trump uhosi, ettei Yhdysvallat auta, jos Eurooppaan hyökätään

Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trump kertoi vuonna 2020 yksityisessä keskustelussa, ettei Yhdysvallat tule auttamaan Eurooppaa, jos sinne hyökätään, kertoi Ranskan EU-komissaari Thierry Breton yhdysvaltalaislehti Politicolle.

– Teidän on ymmärrettävä, että jos Eurooppaan hyökätään, emme ikipäivinä tule auttamaan ja tukemaan teitä, Trump sanoi Bretonin mukaan Euroopan komission puheenjohtajalle Ursula von der Leyenille Maailman talousfoorumissa Davosissa Sveitsissä.

Breton kuuli Trumpin ja von der Leyenin keskustelun.

– Ja muuten: Nato on kuollut, ja me lähdemme, me lopetamme Natossa. Ja vielä: te olette minulle velkaa 400 miljardia, koska te ette maksaneet, te saksalaiset, ette maksaneet sitä mikä teidän piti maksaa puolustuksestanne, Breton kertoi Trumpin jatkaneen.

Trumpin kommentit vuonna 2020 olivat Bretonille "suuri herätys".

Trump tavoittelee republikaanien presidenttiehdokkuutta ensi vuoden vaaleissa. Uutistoimisto Reutersin mukaan Trumpin kampanja ei vastannut välittömästi kommenttipyyntöön lausunnoista.

Trump ei ole selkeästi kertonut, millaista hänen ulkopolitiikkansa olisi, jos hänet valitaan jälleen presidentiksi ensi syksynä pidettävissä vaaleissa. Hän on esittänyt laajoja väitteitä, kuten kykenevänsä lopettamaan Ukrainan sodan 24 tunnissa. 

Nykyisten ja entisten avustajien sekä diplomaattien arvioiden mukaan Trump asettaisi toisella kaudellaan hänelle uskollisia henkilöitä avainasemiin, mikä antaisi Trumpille itselleen enemmän vapautta toteuttaa eristäytymispolitiikkaansa. 

Lue myös:

    Uusimmat