Ranska painii vakavan ongelman kanssa – voivatko suomalaisurheilijat joutua ludehotelliin olympialaisissa?

Miten Suomi varmistaa, että suomalaisurheilijat eivät joudu ludehotelliin olympialaisissa? 6:26
Miten Suomi varmistaa, että suomalaisurheilijat eivät joudu ludehotelliin olympialaisissa?

Pariisin kesäolympialaisten alkuun on enää vajaa neljä kuukautta aikaa. Suomen joukkueen matkajärjestelyt ovat luonnollisesti jo kovassa vauhdissa, mutta kenties suurin kysymysmerkki asettuu majoituskohteen päälle. 

Pariisin kaupunki on jo pidempään paininut vakavan ludeongelman kanssa, ja noin 10 000 urheilijan majoittamisesta ilman tuholaisongelmia uhkaa muodostua ylitsepääsemätön haaste kisajärjestäjille.

Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto suhtautuu asiaan hyvin rauhallisesti. Hän kertoo Suomen joukkueen olevan tilanteen tasalla. Joukkueenjohtaja Leena Paavolainen on jo muun muassa käynyt Ranskan pääkaupungissa tutustumassa niin kisakylään kuin myös mahdollisiin majoituspaikkoihin. 

Ohjeistus suuressa roolissa

Kaikkiin asioihin ei voi suoraan vaikuttaa, mutta Susiluoto korostaa laadukkaan ohjeistuksen merkitystä niin joukkueen sisällä kuin myös yleisellä tasolla.

– Ohjeet tulevat kisajärjestäjien puolelta ja he tekevät kaikkensa, jotta nämä ikävät ötökät eivät olisi häiritsemässä kisasuoritukseen valmistautumista.

Susiluodon mukaan Suomen joukkueen tukitiimi, joka vastaa urheilijoiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista, on tehnyt tarkkaa taustatyötä mahdollisten riskitekijöiden eliminoimiseksi. Hän korostaa kaiken toiminnan tähtäävän siihen, että urheilijat voivat keskittyä 100-prosenttisesti omiin suorituksiinsa.

– Meillä on olemassa oma turvaohjeistus. Siinä käydään kaikki asiat läpi. Kisajoukkueen tukitiimillä on hyvä käsitys siitä, että millä tavoin tarvittavat asiat saadaan ohjeistettua urheilijoille hyvissä ajoin.

Yleinen turvallisuus prioriteetti numero yksi

Susiluoto alleviivaa yhteistyön merkitystä kollektiivisen turvallisuuden varmistamiseksi. Sen lisäksi, että kisajärjestäjät ja paikalliset viranomaiset ovat jatkuvasti tekemisissä toistensa kanssa, myös Suomen Olympiakomitea kääntää kaikki kivet turvallisuuden puolesta.

– Teemme yhteistyötä Suomen ulkoministeriön, suojelupoliisin sekä Pariisin suurlähetystön kanssa, Susiluoto muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat