Mainos

Rangaistukset Tapanilan joukkoraiskauksesta kovenivat: Yhdelle ehdotonta vankeutta

Helsingin hovioikeus on antanut tänään tuomion Tapanilan juna-aseman läheisyydessä viime vuoden maaliskuussa tapahtuneesta raiskauksesta.

Hovioikeus katsoi vastaajien syyllistyneen törkeään raiskaukseen. Hovioikeus tuomitsi täysi-ikäisen vastaajan 2 vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomio koveni huomattavasti, sillä Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen yhdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. 

Tekohetkellä alaikäisten vastaajien vankeusrangaistukset korotettiin 1 vuoteen ja 9 kuukauteen ehdollista vankeutta. Käräjäoikeuden tuomio oli heidän osaltaan vuosi ehdollista vankeutta.

Hovi katsoi käräjäoikeuden tavoin, että ainoastaan kolme vastaajaa oli syyllistynyt raiskausrikokseen. Hovioikeus kertoo myös ottaneensa kohtuuttomiin mittasuhteisiin nousseen julkisuuden käräjäoikeuden tavoin huomioon rangaistuksia lieventävänä seikkana.

Raiskaukseen johtaneet tapahtumat alkoivat, kun poikajoukko lähti seuraamaan Tapanilan asemalla iltayhdeksän aikoihin junasta jäänyttä naista. Kaksi nuorista läpsi naista pakaroille, minkä jälkeen kolmikko pysäytti naisen. Yksi miehistä esti naista huutamasta pitämällä kättä suulla ja tunki yhdessä toisen miehen kanssa sormensa naisen sisään.

Nainen sai revittyä itsensä irti, minkä jälkeen hän huusi apua ja onnistui raapimaan yhtä raiskaajista. Tällöin joukko poistui paikalta.

Helsingin käräjäoikeuden tuomio kuohutti viime kesänä runsaasti, sillä oikeus ei pitänyt tekoa erityisen nöyryyttävänä eikä kokonaisuutena arvostellen törkeänä. 

Käräjäoikeudesta poiketen hovioikeus katsoi teon törkeäksi raiskaukseksi sen johdosta, että rikoksen olivat tehneet useat henkilöt, rikos oli tehty erityisen nöyryyttävällä tavalla ja raiskaus oli ollut myös kokonaisuutena arvotellen törkeä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.