Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteri vahvistettiin – Jari-Matti Latvala hehkuttaa paluun tekevää kisaa

1:48
Katso videolta perjantain iltapäivän kooste Katalonian MM-rallista.

Rallin MM-sarjan kauden 2022 kisakalenteri vahvistettiin perjantaina. Rallin hybridiaikakauden ensimmäisellä kaudella mukana on yhteensä 13 osakilpailua. 

Kausi alkaa tuttuun tyyliin Monte Carlosta tammikuussa, jonka jälkeen ajetaan helmikuussa pisteistä Ruotsissa, jonka pääkallopaikka vaihtuu Torsbysta Pohjanlahden rannalle Uumajaan.

Huhtikuussa MM-pisteistä kilvoitellaan tämän vuoden tapaan Kroatiassa, jonka jälkeen rallikaravaani suuntaa Portugaliin ja Sardiniaan. Juhannuksen tienoilla ajetaan Kenian MM-ralli, joka palasi tällä kaudella MM-kalenteriin.

Virossa kaasutellaan uusilla Rally1-hybridiautoilla taas heinäkuussa. Suomen MM-ralli palaa tutulle paikalleen elokuun alkuun. Elokuulle on merkitty myös yksi MM-ralli, jolle paikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon. MTV Urheilun tietojen mukaan Pohjois-Irlanti hamuaa tätä paikkaa, mutta myös Belgiassa ollaan halukkaita järjestämään asvalttiosakilpailu.

Syyskuun alkupuolella on vuorossa Kreikan MM-ralli, jonka jälkeen siirrytään Uuteen-Seelantiin, joka tekee paluun MM-kalenteriin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

– Ensi kauden kalenterissa ei sinänsä mitään yllättävää ollut. Se on hienoin asia, että Uusi-Seelanti saadaan takaisin, koska kymmenen vuotta on jo taukoa siitä rallista. Uudessa-Seelannissa on kuitenkin yhdet hienoimmat tiet MM-sarjassa Jyväskylän ohella, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala hehkuttaa MTV Urheilulle.

Lokakuussa on jälleen vuoro Katalonian asvalttirallin, jonka jälkeen kausi päättyy marraskuussa ajettavaan Japanin ralliin, joka on jo kahtena vuotena peräjälkeen peruttu koronapandemian vuoksi.

– Ensi vuonna ajetaan MM-sarjan 50. kausi. Mielestäni meillä on sen arvoinen kalenteri nyt käsissämme. Toivotamme lämpimästi Uuden-Seelannin takaisin kalenteriin, sillä ajettiinhan siellä pisteistä jo vuonna 1977. Ne tiet ovat jokaisen kuskin unelma, MM-sarjan promoottorin nokkamies Jona Siebel toteaa.

Rallin MM-sarjan kalenteri kaudella 2022: 

20.-23.1.   Monte Carlo

24.-27.2.   Ruotsi

21.-24.4.   Kroatia

19.-22.5.   Portugali

2.-5.6.     Sardinia

23.-26.6.   Kenia

14.-17.7.   Viro

4.-7.8.     Suomi

8.-11.9.    Kreikka

18.-21.8.   Kisapaikka vahvistamatta

29.9.-2.10. Uusi Seelanti

20.-23.10.  Espanja

10.-13.11.  Japani

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja